6 zlatnih pravila zahvaljujući kojima ćete na slikama izgledati idealno

Svaki čovjek želi da se na fotografijama prikaže u najboljem izdanju, jer slike bilježe momente koji se pojavljuju samo jednom. Svaka fotografija je kao komadić ukradenog vremena, koji se može prisvojiti i uramiti, piše uspesnazena.com

Ali, kako i sami već znate, dobrih slika nije tako mnogo, i ponekad, među stotinama, tražimo jednu, pravu. Kako uvećati šanse da ispadnete dobro na slici?

Za ovo postoje jednostavna pravila koje će „Femina“ rado podjeliti sa vama.

ZAUZMITE OPUŠTEN STAV

perfektne-fotografije (1)

Držanje tijela u obliku slova „S“ izgleda opuštenije i prirodnije. Izgledaćete još ljepše ako palčeve ruku stavite u džepove farmerki.

Ako se okrenite na tri četvrtine, na slici ćete izgledati vitkije. Direktne linije ramena na fotografiji bolje je izbjegavati. Dlanovi na kuku pomoći će da stvorite gracioznu pozu.

OKRENITE TIJELO NA TRI ČETVRTINE

perfektne-fotografije (2)

Ako se okrenite na tri četvrtine, na slici ćete izgledati vitkije. Direktne linije ramena na fotografiji bolje je izbjegavati. Dlanovi na kuku pomoći će da stvorite gracioznu pozu.

POSVETITE PAŽNJU RUKAMA

perfektne-fotografije (3)

Ako želite da u kadru ruka dodiruje lice, u tom slučaju dlan treba da naglasi oval glave.

OPUSTITE RAME

perfektne-fotografije (4)

Blago opušteno rame čini lice otvorenim i izdužuje vrat. Ne sakrivajte ruke u kadru!

SAVIJTE KOLJENO

perfektne-fotografije (5)

Čak i ako pozirate iz profila, ne zaboravljajte na savijeno ( u obluku „S“) tijelo. Dovoljno je samo spustiti rame i saviti koljeno, i silueta će izgledati mnogo vitkije.

NAGNITE GLAVU

perfektne-fotografije (6)

Pokušajte ne gledati direktno u objektiv, ne fotografišete se za ličnu kartu. Kada nagnete glavu, izgleda kao da gledate u kameru odozdo nagore. Ovo će, svakako, uljepšati fotografiju.

Na fotografijama ćete biti isto tako lijepi, kao i u životu. I zapamti, tvoj izgled odražava stanje duše, zato pokušaj da uvijek budeš pozitivna.

Ako su tebi ovi savjeti za stvaranje dobrih slika bili korisni, podjeli ih sa svojima prijateljicama.

Izvor: uspesnazena.com

Vaš komentar na članak: