6 biljaka koje će donijeti pozitivnu energiju u vaš dom.

Prema drevnim učenjima Feng Šuija neke domaće biljke posjeduju nevjerovatnu osobinu generisanja pozitivne energije.

Filozofija Feng Šui glasi da su biljke sposobne da dramatično promjene život čovjeka.

One posjeduju svojstvo da ljudima obezbjede pozitivnu energiju, a takođe, mogu pozitivno uticati na neke životne aspekte: poboljšati finansijsku situaciju, privući sreću, iscjeljavati od različitih bolesti, a takođe, i miriti one koji su u svađi, piše uspesnazena.com

Danas dijelimo sa vama dragocjene savjete koji će pomoći pri izboru „zelenih prijatelja“.

Korisne domaće biljke:

Lavanda

Lavanda-768x469

Lavanda – jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Uz to je i najbolji lijek za sve one koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije. Izvanredno smiruje i pomaže da se zaspi.

Materije, koje ona sadrži, djeluju na centralni nervni sistem, zahvaljujući čemu, lavanda pomaže kod svih stanja uznemirenosti, histerije, glavobolje i migrena. Jednostavno, stavite saksiju sa ovom biljkom u vašu spavaću sobu.

Krasula

Krasula

Vjeruje se da prisustvo krasule (biljke novca) u prostoriji, pozitivno utiče na posao, i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato je odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se, čak, prenosi sa koljena na koljeno.

Prema Feng Šui filozofiji, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u severnom ili sjeverozapadnom dijelu. Biljka posjeduje eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čovjeka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.

Aloja

Aloe-768x512

Ljekovita svojstva ove biljke mnogima su poznata, jer se aloja često koristi u medicini i kozmetologiji. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje. U Rusiji je poznata kao „eliksir mladosti“ ,dok su je stari Egipćani nazivali „biljkom besmrtnosti“.

Učenje Feng Šui preporučuje raspodeliti saksije sa ovom biljkom u sobama gdje se nalaze bolesni ljudi. Smatra se da aloja doprinosi njhovom bržem oporavku.

Nana

Nana-768x493

Ona spada u najljekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke. Nana posjeduje osvježavajući efekat na cijeli organizam: pomaže oslobađanju od umora, a takođe, poboljšava pamćenje. Kineze vjeruju da saksija sa nanom treba da se nalazi u svakom domu, jer ona utiče na privlačenje pozitivne energije.

Jasmin

Jasmin-768x513

Mirisni žbun zelenih listova i blistavo bijelih cvjetova, već hiljadama godina plijeni i zaokuplja maštu ljudi, od dalekog Orijenta do Mediterana. Ako je ruža kraljica cvijeća, jasmin je kralj. Vlasnici ove biljke vremenom postaju veoma komunikativni i raduju se životu.

Za privlačenje sreće, i povećanja nivoa pozitivne energije preporučuje se postaviti jasmin u južnom dijelu prostorije.

Spatifilum

Spatifilum

Vjeruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom. Od davnina su žene počele da primjećuju da je postojanje spatifiluma u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promjene, pogotovo u ljubavnim odnosima.

Prema vjerovanju, sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane viješću o dugoočekivanom radosnom događaju. Uprkos činjenici, da mnogi ne vjeruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice

Izvor: uspesnazena.com

Vaš komentar na članak: