3 stvari koje mogu da vas ubiju u kupatilu za sekund!

Budite oprezni! 3 predmeta koje imate u kupatilu mogu da dovedu do smrtonosnog ishoda! Evo na šta da pazite da biste izbjegli nesreću…

kada-kupatilo

Priče o tome da iuključen bojler tokom tuširanja može da bude smrtonosan i više su od istine. Ali, nije bojler jedina opasnost koja vreba, već još dva uređaja koja skoro svako ima u kupatilui mogu biti uzrok tragedije!

Prema riječima vodoinstalatera Tome Dimića, glavnu opasnost u kupatilu predstavljaju stare instalacije!

“Obično su u pitanju instalacije gdje je uzemljenje veoma loše. Kada pregori grijač u bojleru, ondnosno, kada se istopi sve okolo, unutra ostaje žica koja grije vodu. Kod starih instalacija kada grijač “probije”, bojler bude pod naponom, a sklopka ne može da “iskoči”, objašnjava ovaj vodoinstalater.

Kada sklopka ne odradi svoj dio posla, prema riječima Tome Dimića, jedini provodnik struje je – upravo čovjek koji se u tom momentu nalazi u kadi.

“Tada se kroz vodu prenosi struja i elekrticitet je rasprostranjen kroz cijelo tijelo, a ne samo na neke dijelove tijela,”priča vodoinstalater Dimić.

Osim strujnog udara, opasnost kada je bojler u pitanju, javlja se i u vidu eksplozije.

Što se odbrane od eksplodiranja bojlera tiče, naš sagovornik objašnjava da postoje faktori zaštite kako do toga ne bi došlo.

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: