22 nova korisna načina da koristite štapiće za uši

Štapići za uši služe za osnovnu higijenu i apsolutno ih ima u svakom kupatilu. Međutim, upotreba ovih praktičnih štapića daleko prevazilazi njihovu prvobitnu namenu!

stapici-za-usi

Ne biste verovali na koliko korisnih načina mogu da se koriste kada su u pitanju ne samo higijena, već i šminkanje, lakiranje noktiju, nega lica i kose, održavanje kućnih aparata…

Pogledajte 22 korisna načina koje smo izdvojili za vas !

1. Umočite krajeve štapića u svoj omiljeni parfem, pa ih ubacite u plastičnu kesu koja se hermetički zatvara. Tako možete da osvežite svoj miris kad god zatreba tokom dana!

Nošenje bočice arfema u tašni može biti jako nepraktično. ALi nekoliko štapića za uši natopljenih u parfem i smeštenih u ovakvu plastičnu kesu koja će ,,zatvoriti” i miris neće zauzeti puno prostora. A kada vam zatreba, jednostavno izvadite jedan i pređite vrhovima po pulsnim tačkama na telu (vrat, zglobovi šaka, iza ušiju…)

2. Pomešajte sodu bikarbonu, pastu za zube i hidrogen peroksid i napravite sredstvo za izbeljivanje zuba koje ćete naneti štapićima za uši.

Napravite mešavinu ovih sastojaka dok se ne stvori tekstura klasičenapste za zube. JEdnim krajem štapića z auši istrljajte zub kako biste ga posušile, a drugim nanestite pripremljenu pastu. Ostavite da odstoji minut, pa isperite. Ponavljajte tretman nekoliko puta nedeljno i ubrzo ćete primetiti rezultate.

3. Sprečite razmazivanje karmina ako što ćete nanesti translucent puder duž ivica usana. Za to koristite štapić za uši.

Nijedna od nas ne voli da se karmin razmaže i curi, pogotovo kada su u pitanju tamne nijanse. To možete vrlo lako sprečiti. Umočite vrh štapića za uši u translucent puder i natapkajte uz rub usana. Ovo će napravite barijeru koja neće dozvoliti kraminu da mrdne igde !

4. Sakrijte izrastak između farbanja tako što ćete ga sakriti senkom koju ste natapkali štapićem za uši.

Zavezale ste rep i izrastak na razdeljku se baš vidi i to vas nervira. Umočite vrh štapića za uši u senku koja odgovara boji kose i natapkajte je uz razdeljak. Tako ćete pokriti izrastak do sledećeg farbanja.

5. Uklonite fleke od farbe na licu uz mešavinu sode bikarbone i hidrogen peroksida.

Fleke od farbe na licu su neizbežen kada se farba kosa. Ne brinite, njih lako možete uklonite mešavinom sode bikarbone i hidrogen peroksida. Pomešajte ih, pa umočite vrh štapića za uši i istrljajte fleke. Nestaće kao rukom odnešene !

6. Očistite otvor fena uz pomoć štapića za uši.

Da bi vaš fen uvek radio maksimalnom snagom redovno čistite otvor kroz koji vazduh ulazi u aparat. Rešetkice ćete najbolje očistiti koristeći štapiće za uši.

7. Za praktično korišćenje spakujte par štapića za uši u manju kutjicu.

Ako vam treba pakovanje štapića za uši za putovanja, prebacite nekoliko štapića u manju kutijicu. Ne morate nositi veliko pakovnaje !

To može biti i staro pakovanje parmezana.

8. Popravite zaglavljeni rasferšlus uz pomoć šampona i štapića za uši. 

Kada vam se zaglavi rajsferšlus na omiljenoj jakni, ne očajavajte. Potopite vrh štapića za uši u balzam za kosu, pa istrljajte mesto gde se rajsferšlus zaglavio. Balzam će funkcionisati kao lubrikant i rajsferšlus će lako biti popravljen.

9. Uklonite crne tragove sa potpetica uz pomoć acetona i štapića za uši.

Sigurno vas nervira kada vidite one crne tragove na štiklama svojih omiljenih cipela. Njih lako možete skinuti štapićem za uši čiji je vrh natopljen acetonom za skidanje laka. Samo istrljajte cni trag i odmah će nestati !

10. Ulonite lak sa zanoktica brzo i lako uz pomoć štapića za uši.

Kada lakirate nokte, neminovno je da ćete malo zabrljati lakom i kožu zanoktica. Sipajte malo acetona u čep, umočite šrapić, pa istrljajte zanoktice i ako skinite lak.

11. Lako i bezbedno ulonite bubuljicu uz pomoć dva štapića za uši.

Svi već znamo da bubuljice nipoto ne smete da cedite i stiskate. Tako samo širite i infekciju i uzrokujute stvaranje novih bubuljica. Ako vas baš nervira jedna koja je već sazrela na licu, nakon tuširanja, kada ste posušile lice, ali je koža još uvek meka od tople vode i pare, uzmite dva štapića za uši, prislonite jedan s jedne, drugi sa suprotne strane i stisnite bubuljice, ali ne prejako. Tako ćete je iscedite, a infekcija se neće proširiti na lice, jer će gnoj ostati na štapićima.

12. Uklonite šminku sa očiju i ako vam je nestalo tufera.

Nestalo vam je tufera. Ne brinite, šminku sa očiju možete skinuti i uz pomoć štapića za uši. Umočite jedan kraj u kremu ili losion koji su dovoljno nežni da možete da ih nanesete na oči i nežno pritisnite na šminku i utapkajte da ga koža blago upije, a zatim drugim čistim krajem uklonite šminku.

13. Smanjite otečesnot podočnjaka ujutru uz pomoć zaleđenih štapića za uši.

Prvo proverite da li vaša krema sadrži kofein koji odličan za naduvenost i krastavce koji smiruje upaljenja. Uveče natopite krajeve štapića za uši kremom za okoloočnu regiju, ubacite ih u plastične kese i stavite u zamrzivač. Ujutru lagano povlačite i pomalo pritiskajte vrh štapića za uši uz natečene podočnjake. Trljajte od unutrašnjeg ugla ka spoljašnjim i otečesnot će brzo nestati.

14. Povećajte volumen trepavica uz pomoć translucent pudera i štapića za uši.

Između dva sloja maskare štapićem za uši koji ste umočile u translucent puder natapkajte tanak sloj. Puder će se zalepiti za prv sloj maskare i trepavice učiniti punijim kada nanesete preko drugi sloj. Ako nemate translucent, možete iskoristiti i bebi puder.

15. Uklonite mrlje od maskare koje su ostale na kapku, tako da ne uklonite i senku.

Ako ste već nanele senku na kapke, a maskara se preslikala, postoji trik kako da je uklonite, a da ne skinete i senkku ispod. Sačekajte da se skroz osuši, pa prislonite vrh štapića za uši rotirajte ga iznad mrlje. Ovako će se skinuti maskara, asenka će ostati netaknuta.

16. Precizno nanesite lepak na veštačke trepavice uz pomoć štapića za uši.

Da biste izbegle haos sa nanošenjem lepka na veštačke trepavice, nanesite malu količinu na vrh štapića za uši, pa ga jednako nanesite duž ivice trepavica. Sačekajte da se malo osuši, pa ih zalepite na uobičajeni način.

17. Popravite liniju ajlajnera kako biste dobile precizan izgled.

Niko nema toliko preciznu ruku da mu se nikad ne desi greška dok iscrtava liniju ajlajnerom. Ako ste pogrešile, ne brinite – štapićem za uši to lako možete popraviti ! Umočite vrh u losion za skidanje šminke i popravite grešku.

Istu grešku možete popraviti i tako što ćete umesto losiona za skidaje šminke štapić umoćiti u korektor i preći preko greške.

18. Napravite savršen smokey efekat uz pomoć kreona i štapića za uši.

Izvucite liniju omiljenog kreona tik uz ivicu trepavica u malo debljem sloju, pa ga štapićem za ušiš razmažite pomerajući ga levo desno. Dobićte savršen smokey efekat.

19. Štapić kao aplikator za senke

Razvucite pamuk sa vrha štapića tak oda dobije pufnastu teksturu, umočite ga u senku i nanesite na kapak. Dobićete isti efekat kao da ste koristile aplikator za senke.

20. Praktična senka za oči

Treba vam senka na ptovanju ? Utrljajte vrhove nekoliko štapića za uši u omiljene boje i smestite ih u kesice sa hermetičkim zatvaračem. Tako ćete imati praktičnu senku koja vam neće zauzimati puno prostora, a za njeno nanošenje će vam biti potrebno samo goledalce.

21. Popunite obrve

Nemate četkicu za iscrtavanje obrva ? Ne brinite, savršeno precizno ih možete popuniti i koristeći štapić za uš i senku.

22. Pronađite liniju useka obraza na koju treba da nanesete bronzer.

Jedan štapić položite duž useka obraza, a drugi umočenim u bronzer iscrtajte liniju. Sklonite prvi, a drugim izblendajte i ublažite ivice bronzera.

Imate li vi još neki svoj način na koji ih koristite?

Izvor: mogujatosama.rs

Vaš komentar na članak: