10 jeftinih rješenja za stalak za odjeću (FOTO)

Kada ste limitirani sa budžetom, kada želite nešto unikatno u spavaćoj sobi ili kada jednostavno nemate mnogo odjeće, otvorene police i stalci za odjeću su najbolje rješenje. Možete ih kupiti već gotove za 20-ak eura ili ih možete sami napraviti tako da se uklope u stil vaše spavaće sobe. Mogu biti od plastike, drveta ili metala. U biti, bitno je da se estetski ističu kao originalno rješenje koje samo vi imate.

stalci_za_odjecu_naslovna

Stalke za odjeću viđate na raznim mjestima od butika do predsoblja. Vrlo su praktični i svestrani. Mogu se naći u raznim stilovima i od raznih materijala a od toga im i cijena zavisi. Fenomenalni su za minimalističko uređenje spavaće sobe. Malo boje ih može prilagoditi stilu vaše spavaće sobe. Ako baš želite unikatan stalak za odjeću onda ga napravite od vodovodnih metalnih cijevi ili od drvenih letvica.

Ako želite ipak nešto originalnije i ekstravagantnije, okačite granu na plafon uz pomoć dva konopca. U plafonu izbušite dvije rupe u koje stavite odgovarajuće plastične tiple. U njih uvrnite metalne kuke za koje svežite nešto deblji konopac (možete ga stegnuti i metalnom stezaljkom). Na drugi kraj konopca svežite granu sa koje je skinuta kora i koja je prelakirana u odgovarajuću boju. Ovako napravljena šipka za odjeću daće vašoj spavaćoj sobi rustičan ton a ako konopac zamijenite sa metalnom sajlom a granu sa metalnom šipkom dobićete izvrstan ukras u industrijskom stilu.

Treći način za čuvanje odjeće je uz pomoć ljestvi ili merdevina. Ljestve možete upotrijebiti kao nogice za jednostavan stalak za odjeću. Ili ih pak možete samo nasloniti na zid izgledaće podjednako lijepo. Mogu biti i duple ljestve a na prečke možete okačiti različite posudice u kojima možete čuvati svoje sitnice. Ako želite unikatan orijentalni stil kupite ili napravite ljestve od bambusa.

Za kraj smo ostavili jedno unikatno rješenje koje podrazumjeva strukturu sličnu ljestvama koja je dopunjena ladicama i policama. Ovakva rješenja su unikatnog dizajna i odlično se slažu sa spavaćim sobama uređenim u skandinavskom i minimalističkom stilu.

stalci_za_odjecu_10

Izvor: nekretninebl.com

Vaš komentar na članak: