Zabola je 4 čačkalice u krompir i gurnula u mikrotalasnu. Voljeli bismo da smo ovo znali ranije!

Nedavno smo naišli na nekoliko fenomenalnih savjeta, koje možete isprobati uz pomoć čačkalica. Za neke nismo imali pojma da su tako genijalni…

Napravite cvijetni aranžman za svečane prilike (rođenje djeteta, svadbe, rođendani,…)

cackalice (1)

Nema boljeg načina da zadržite svežinu i spriječite sušenje okrajka povrća, nego da kraj koji biste inače bacili, samo zabodete natrag na plod.

Želite da se krompir ravnomjerno skuva u mikrotalasnoj pećnici? Samo ga poduprite čačkalicama i bićete sigurni da će biti ravnomjerno termički obrađen. Isti princip važi i za maslac! Ako želite da ga omekšate, ali ne i da ga istopite po tanjir, učinite kao na slici…

cackalice (3)

Koristeći čačkalice, možete uzgajati svoj krompir. Kada krtola proklija, spremna je da se zasadi! Ukoliko želite da kuvate kao profesionalac, morate i razmišljati kao on!

Kako biste sve priloge zadržali na mjestu, ali i obezbjedili ravnomjerno pečenje mesa, urolajte file i osigurajte čačkalicom da se ne raspadne.

cackalice (4)

Postavite parliće hljeba preko dijela gdje je isječena torta i ona se neće isušiti.

Ne dopustite da vaši gosti bacaju čačkalice gdje stignu. Pokušajte da iskoristite limun, kao neobično mjesto za odlaganje iskorišćenih čačkalica. Uz pomoć čačkalica, provjerite da li je kolač pečen. Zabodite je i ako izađe čista, bez tragova tečnog fila na sebi, unutrašnjost kolača je dovoljno pečena!

Vaša djeca će obožavati ovo. Izrežite neki oblik ili napišite poruku na banani. Kako kora na tim mjestima bude oksidirala, tako će poruka ispisanan na njoj postati vidljiva. Idealno za pisanje tajnih poruka, zar ne!

cackalice (5)

Kako vam se čine ovi savjeti? Podjelite ih i sa prijateljima!

Izvor: likemag.com

Vaš komentar na članak: