23/09/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Za ove trikove sa rižom sigurno ne znate: Spašava pokvašen telefon, glanca staklo…

Sigurno vam nikada nije palo na pamet da telefon koji ste slučajno ispustili u baru ili ne daj bože u wc šolju ubacite u rižu i time spriječite da se pokvari? Taj i još nekoliko korisnih trikova pogledajte u ovom videu!

mob-riza

1. STALAK ZA NOŽEVE

Napunite vazu ili visoku čašu pirinčem i u njega zabodite noževe. Ovaj jednostavan trik može vam poslužiti i za odlaganje olovaka, četkica za šminku i bilo čega sličnog.

2. VREO TIGANJ

Da biste provjerili temperaturu na koju se zagrijao vaš tiganj najgori način je definitivno da to radite golom rukom. Ubacite par zrna pirinča i provjerite vatru, a na ovaj način se sigurno nećete izgorjeti.

3. GLANCANJE STAKLA

Prilikom pranja staklenih sudova čije je grlo veoma usko i ne dozvoljava da ubacite cijelu šaku unutra, iskoristite ovaj prost trik. Jednostavno sipajte malo pirinča i deterdženta u posudu, nalijte vodom i promućkajte – staklo će ostati blistavo čisto!

4. ODLAGANJE ALATA

Kako bi vaš alat bio bolje organizovan, napunite plastičnu činiju pirinčem i zabodite ga u nju.

5. POKVAŠEN TELEFON

Mnogi već znaju za ovaj genijalan trik kada vam telefon upadne u vodu. Nikako ga ne sušite fenom već ga ostavite na par dana u posudi sa pirinčem i uz malo sreće, biće kao nov! Mnogima je ovaj trik zaista spasio telefon.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: