17/02/2019 | Korisni savjeti | Komentari

UŽIVAJTE U SREĐENOM ORMARU: Pet komada odjeće koji uzalud zauzimaju prostor

Oslobodite što više prostora.

odjeca

Džemperi koji vas peckaju

Možda su vam topli i lijepo vam stoje, ali su napravljeni od angore ili nekog drugog iritantnog materijala i nadražuju vašu kožu. Budite iskreni, nošenje ovog džempera izaziva nelagodu čak i kad ispod nje obučete neku pamučnu majicu. Zašto ga onda čuvate u ormanu?

Preuska odjeća

Pantalone iz srednje škole u koje bi ponovo željeli da obučete i dokažete da ste i dalje vitki nije samo vaš san, o tome mašta svaka dama. Međutim, ukoliko nastavite da gomilate odjeću iz gimnazijskih dana, vjerovatno nećete imati mjesta za novu i modernu. Ako komad odeće niste nosili više od godinu dana, vjerovatno vam isti više ne treba. Poklonite ga nekome ili bacite u smeće.

Stari poslovni kostim

Nekad ste u ovom kostimu bili najveća zavodnica na radnom mjestu, ali njegov kroj i uzorak davno je izašao iz mode, a tkanina se izlizala od neprestanog pranja i nošenja na hemijsko čišćenje. Tako da mu je mjesto u kanti za đubre bez oklijevanja.

Grudnjaci kojima ispada žica

Ako morate ručno podešavati lokaciju žice u omiljenom grudnjaku to je dokaz da imate stari komad donjeg veša i njemu je istekao rok trajanja. Umjesto toga priuštite novo rublje koje će vam pružiti savršenu potporu i ne morate se brinuti da ćete se povrijediti.

Komad za koji znate da ga nikada neće obući

Pod jarkim svjetlima prodavnice izgledali ste fantastično u tom prsluku od krzna ili otmjenom šeširu po uzoru na Kejt Midlton, ali kad ste stigli kući shvatili ste da je bila riječ o ishitrenoj kupovini. Nema smisla čuvati stvari koje nikad nećete nositi. Radije ih darujete prijateljici ili nekoj humanitarnoj organizaciji.

Izvor: zadovoljna.hr

Vaš komentar na članak: