16/12/2017 | Korisni savjeti | Komentari

Usisavate naprijed-nazad? Onda sve vrijeme pogrešno čistite dom jer postoji mnogo bolji način da se riješite prljavštine

Postoji način usisavanja koji puno bolje uklanja svu nečistoću, posebno onu duboko skrivenu u tepisima. Međutim, rijetki čiste na taj način, a metoda se čini zaista odličnom i vrijedi je isprobati.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Usisavanje kratkim brzim pokretima naprijed – nazad je način na koji to radi najveći broj ljudi – ali to je pogrešno jer ne očisti tepihe i podove kako treba.

Postoji bolji način usisavanja kod kojeg će manje prljavštine ostati na tlu. Profesionalci usisavaju u redovima. Najprije odu usisavačem do jednog zida pa uzimaju red niže i kreću do suprotnog – znači sve vrijeme idu s usisavačem i usisavaju prema naprijed.

Nakon što se tako prođe cijela prostorija, kreće se od trećeg do četvrtog zida. Na primjer, ako ste u prvoj rundi usisavali od istoka prema zapadu i obrnuto, u drugom krugu čistite od sjevera prema jugu i obrnuto.

Ova metoda odlična je za čišćenje duboke prljavštine u tepisima.

Takođe, ne treba žuriti jer, ako brzo prođete usisavačem preko površine, dio prašine, mrvica i dlaka neće biti usisan, otkriva portal cnet.com.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: