URADI SAM: Napravite vertikalni vrt za čas posla (FOTO)

Vertikalni vrt je fenomenalan način da u svoj stan unesete malo života, da ga oplemenite biljkama i uljepšate balkon, terasu ili neku drugu prostoriju.

pretrpanost

vertikalni-vrt (1)

I dok je nekima razlog zašto ga nemaju finansijske prirode, drugima je nedostatak ideje. Zato smo se odlučili da vam pokažemo kako lako, jednostavno i jeftino može napraviti vertikalni vrt.

vertikalni-vrt (2)

Od materijala pripremite:

saksije (teglice), najlonski konopac, stege, suhu dasku ili više njih, pilu, bušilicu, kruna burgiju, burgiju, boju i četku.

Korak 1

vertikalni-vrt (3)

Isijecite daske debljine 2,5cm i širine 15cm na dužinu koja vam je potrebna. Između svake rupe za saskiju ostavite 5cm prostora. Imajte na umu da vam trebaju kupaste saksije koje se šire pri vrhu. (pogledajte nacrt)

Korak 2

vertikalni-vrt (4)

Izbušite prvo orjentacione rupe i rupe kroz koje ćete provući konopac. Orjentaciona rupa služi da biste lakše izbušili rupe za saksije uz pomoć kruna burgija. Rupe se buše kruna burgijama. Ponovite postupak za svaku dasku. Sve daske obojite u izabranu boju i ostavite da se osuše jedan dan.

Korak 3

vertikalni-vrt (5)

Kroz rupe za konopac provucite najlonski konopac. Sa donje strane svake daske svežite čvor koji će držati policu na visini. Najbolje rastojanje između svake police je 30cm.

Izvor: nekretninebl.com

Ocijenite fotografiju i dodajte Vaš komentar

URADI SAM: Napravite vertikalni vrt za čas posla (FOTO) Trenutna ocjena: 10.00/10 | Glasova: 1

* Ocjene se ažuriraju svaka 24 sata!

Komentari: