20/07/2016 | Korisni savjeti | Komentari

TRIKOVI KOJI VAM NIKADA NE BI PALI NA PAMET: Vino rashladite grožđem, uklonite mrlje majonezom

Ove cake će vam sigurno olakšati život, kada ih probate. Kupili ste novi kaput i ubjeđeni ste da je to bio pravi izbor. Međutim, vremenom materijal počinje da se haba, stvarajući grudvice od nošenja.

zenske-cipele

Zatim slijedi kajanje što ste izdvojili “debelu” sumu za njega i već razmišljate da kupite novi, još kvalitetniji. Ne brinite, tu kaputu nije kraj. Nemojte ga bacati, jer za “ućeban kaput” postoji rješenje. Uzmite kamen za pete i iščetkajte cijeli kaput, a posebno kritična mjesta gdje se prave grudvice.

Zelene mrlje od prstenja možete ukloniti tako što ćete nakit, prije korišćenja, premazati bezbojnim lakom.

Kako biste izbjegli njegovo razvodnjavanje, vino možete rashladiti smržnutim grožđem, umjesto ledom.

Maskara je počela da vam se suši, a trenutno nemate vremena da kupite novu. Uzmite fiziološki rastvor, namjenjen za sočiva, i sipajte u tubicu maskare. Produžićete njen vijek trajanja bar do nedelju dana.

Otišli ste na bazen i hlor je ostavio traga na vašoj kosi – vlasi su vam zelenkaste boje. Odmah rastvorite 6-8 aspirina u čaši tople vode, upakujte kosu u dobijeni rastvor i pustite da djeluje 15-ak minuta, a zatim isperite.

Oduvijek su vam smetale mrlje od vode koje stalno ostaju na vašem drvenom stolu. Premažite ih majonezom i ostavite da djeluje malo, pa obrišite mokrim sunđerom. Poznajući ovaj trik, komotno ćete ostavljati čaše ili flaše na stolu, ne razmišljajući o tragovima koje mogu ostaviti.

Kupili ste nove cipele, ali su vam užasno tijesne i morate ih razgaziti, za šta je potrebno vrijeme. Kako biste ubrzali postupak, uzmite deblje čarape i fen. Obucite čarape toliko da vam je obuća tijesna, a toplotu fena usmjerite tamo gdje želite da vam se cipele rašire. Zatim, skinite čarape i ponovo obujte cipele. Ako još niste zadovoljni komotnošću obuće, ponovite proces.

Izvor: srbijadanas.com

Vaš komentar na članak: