09/12/2017 | Korisni savjeti | Komentari

TRIKOVI DEKORATERA: Najbolji savjeti kako da RENOVIRATE STAN uz MINIMALNA ulaganja!

Renoviranje doma velika je stavka u kućnom budžetu, pa mnogi čekaju bolja vremena za ovu aktivnost. Dok ona ne dođu, probajte da osvježite stan uz nekoliko trikova dekoratera.

 Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Nije potrebno mnogo novca da životni prostor zablista, dovoljno je da “ukradete” neku ideju i da imate plan rada koji ćete napraviti u zavisnosti od budžeta kojim raspolažete.

* Besplatno

- Promijenite raspored namještaja, neka ugaona garnitura gleda ka suprotnom zidu od onog gdje je sada, izbacite višak namještaja jer će tako prostor prodisati. Operite zavjese i prekrivače i dnevna soba će odmah živnuti. Ne plašite se promjena, ako se ne naviknete, lako možete da vratite sve na staro.

* 10.000 – 20.000 dinara

- Obojite jedan zid u boju po izboru, na pod stavite veliku saksiju sa cvijećem, a na policu nekoliko manjih i kupite neku atraktivnu fotografiju za zid. Ako “probijete” budžet, jednostavno uramite nekoliko dragih fotografija i napravite kolaž na zidu.

* 50.000 dinara

- Uz sve prethodno, uložite u nove zavjese, jastučiće, prekrivače i stan će dobiti potpuno drugačiji izgled.

* 100.000

- Uložite u rasvjetu, lampe, podne i stone jer one mogu potpuno da promjene izgled prostora, a dokazan je i uticaj svjetla na raspoloženje. Takođe, kupite novi tepih, dovoljno veliki da uokviri cijelu dnevnu sobu. Jedna od najčešćih grešaka u enterijeru je suviše mali tepih, veći će doprinijeti da vaš dom djeluje toplije i prostranije.

Izvor: novosti.rs

Vaš komentar na članak: