05/08/2016 | Korisni savjeti | Komentari

TRIK: Kako da ti kosa izgleda čisto iako je nisi prala nekoliko dana

Ima dana kad je pranje kose toliko nisko na listi prioriteta da vam čak ni ne pada na pamet da uradite bilo šta osim vezivanja u konjski rep. Razumijemo vas. Stvarno – ali isto tako ima dana kada želite da izgledate pristojno i zalizana punđa jednostavno nije opcija. Za te dane je ovaj trik spas.

Foto: 24 sata

Foto: 24 sata

Za početak hajde da srušimo jedan veliki mit – samo zato što vam kosa nije oprana ne znači, ponavljamo NE ZNAČI da ste štrokavi i prljavi. Na kraju krajeva, Kim Kardašijan svoju kosu pere svakog petog dana, što smo i mi pokušali i skapirali da je to ipak previše.

Međutim, svi frizeri svijeta se slažu da je svakodnevno pranje kose preterano i da će vaša griva biti mnogo zahvalnija ako joj s vremena na vrijeme date nekoliko dana da se odmori od šampona i balzama. Što je skroz OK za djevojke koje nemaju problema s mašćenjem tjemena.

Ali, šta mi ostale smrtnice, koje ujutru operu kosu a već uveče je prljava, da radimo? Da ne povjerujete, rješenje je veoma jendostavno – i nalazi vam se u kuhinji.

Gustin! To je onaj čudni bijeli prašak koji vaša mama koristi kad joj se krem za tortu ne stegne dovoljno, a vi ćete ga od danas koristiti za suvo pranje kose. Proces je veoma jednostavan – stavite malo gustina na prste i rasporedite prašak po tjemenu. Ostavite da odstoji pet do 10 minuta, pa dobro protrljajte i očetkajte kosu. Gustin će da upije masnoću, a kosa će da izgleda bujno i čisto.

Pored gustina, dobra opcija je i bebi puder, ali morate da budete spremni da će vam se od njega kosa naelektrisati. Za djevojke sa tamnijom kosom preporučujemo kakao prah ili jednostavno sprej za suvo pranje kose.

Probajte – čak i da ne uspije, uvijek možete kosu jednostavno da vežete u konjski rep.

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: