27/04/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Sve vrijeme vam je u KUHINJI, a niste ni znali da OVAJ SASTOJAK SKIDA MRLJE sa vaše odjeće i čini je MEKANOM

Proćerdali ste novac na raznoraznu hemikaliju koja će Vam sjajno oprati garderobu, a da pritom sačuva boju, ali jednostavno ni sa čim niste zadovoljni. Potreban Vam je samo jedan sastojak iz kuhinje, a to je sirće. Šokirani ste? Polako… Evo objašnjenja.

pranje-vesa

Prije nego što stavite veš u mašinu dodajte pola šolje sirćeta kako biste pojačali dejstvo praška koji koristite i spriječićete stvaranje bjeličastih fleka koje se javljaju na odjeći poslije pranja.

Imate i drugačiji način. Umjesto omekšivača, u onu fiokicu stavite sirće, jer ono ima isti efekat samo je malo mekše po odjeću i bezbjednije.

sirce

Sirće će takođe ukloniti i mrlje od znoja ili dezodoransa na bijeloj odjeći. Takođe će ukloniti i mrlje od praška koje se ponekad javljaju. Ovo će možda i iritirati osjetljivu kožu. Neke tkanine proizvode elektricitet, kao što su džemperi ili košulje, pa vam sirće može pomoći da nema elektriciteta.

Ne morate uvijek koristiti hemikalije koje su skupe i štetne po okolinu da biste oprali svoj veš, ponekad je dovoljno samo da zavirite u svoju kuhinju!

Izvor: srbijadanas.com

Vaš komentar na članak: