26/05/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Šta sve možete da uradite s dezodoransom, a nema nikakve veze s vašim pazuhom

Ljeto je ono doba kada ‘postajete nerazdvojni prijatelji sa svojim dezodoransom’. Pored toga što vam pomaže da se ne osjećate na znoj, dezodorans može da bude koristan i za mnoge druge stvari koje vam nikada ne bi pale na pamet.

deodorant

Dezodoransi se koriste isključivo za sprječavanje neprijatnih mirisa. Međutim, oni mogu da budu i pomoćno sredstvo u mnogim drugim situacijama. Ponekad samo sprječavaju bol, a ponekad rješavaju čitav niz problema. Samo treba da znate kako sve možete da ih upotrebite.

Dezodorans uglavnom koristite kada izlazite iz kuće kako bi održali prijatan miris tijela, ali on može da ima višestruku namjenu koja nema nikakve veze sa vašim pazuhom.

Ovo je 11 nevjerovatnih načina da upotrebite dezodorans kao sredstvo za spas.

Dezodorans umjesto podloge za šminku

U situaciji kada vam ponestane prajmjera, može dobro da posluži i dezodorans u stiku. Da vam se ne bi razlila šminka, na mjesta gdje vam je masnija koža nanesite tanak sloj dio-stika, pa tek preko njega puder. Vidjećete, nećete imati nikakav problem.

Dezodorans umjesto regenerativne kreme

Na mjesta na koži gdje vas je ujela buba naprskajte malo dezodoransa da biste spriječili iritaciju. Nećete vjerovati kako dobro djeluje.

Dezodorans umjesto losiona za poslije brijanja

Ako se pri brijanju posječete, ili ako izgrebete kožu, a nemate pri ruci losion, onda će vam dobro doći malo dezodoransa u spreju, ili čak i u stiku. Ukoliko na povrijeđenu kožu nanesete dezodorans spriječićete iritaciju.

Dezodorans umjesto osvježivača grudnjaka

Brusevi, poslije dužeg nošenja, mogu da poprime određene mirise, koji nisu ni malo prijatni. Osim pranjem, ove mirise možete da izbjegnete tako što ćete korpe brushaltera naprskati dezodoransom.

Dezodorans umjesto acetona

Ukoliko vam se desi da nemate aceton u kući, a hitno treba da skinete lak za nokte, onda u pomoć može da vam “priskoči” malo dezodoransa. Naime, da biste skinuli lak dovoljno je da potopite na par minuta prste u toplu vodu, a zatim da naprskate malo dezodoransa na parče vate i da se ponašate isto kao sa acetonom.

Dezodorans umjesto “držača” za naočare

U toku ljeta se više znojite, čak toliko da vam naočare klize. Da ne biste morali stalno da ih vraćate u pravu poziciju, dovoljno je da na nos nanesete malo dio-stika, koji će da spriječi dalje znojenje i spadanje naočara.

Dezodorans umjesto “antistes” kreme za ruke

Ako imate problem sa znojenjem dlanova, pogotovo u stresnim sitaucijama, a nemate kod sebe adekvatnu kremu, uvijek može da vam posluži dezodorans u stiku. Tanak sloj je dovoljan da neutrališe znoj.

Dezodorans umjesto osvježivača prostora

Kada vam ponestane osvježivača, da biste oplemenili prostor u kom boravite iskoristite otvoren deo-stik. Rezultat ćete postići tako što ćete staviti dezodorans ispred ventilacionog otvora.

Dezodorans kao osvježivač garderobera

Ukoliko želite da vam stvari zadrže prijatan miris u ormanu i poslije nekog vremena od pranja, onda je pravo rješenje da držite otvoren dezodorans u stiku umjesto osvježivača.

Dezodorans umjesto kreme protiv bubuljica

Nije preporučljivo da istiskate bubuljice, jer nije ni higijenski, nije ni zdravo, a nije ni lijepo, jer možete da napravite ožiljke. Ali ako hitno treba da osušite bubuljicu, možete da nanesete malo dezodoransa.

Dezodorans umjesto flastera

Kada vas žuljaju cipele, a nemate kod sebe flaster, dezodorans opet može da vam pomogne, piše Telegraf. Nanesite dezodorans na nažuljano mjesto na stopalu i ne bi trebalo više da imate problem.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: