16/03/2019 | Korisni savjeti | Komentari

Sprej koji tjera smrdibube: Više nikad neće ući u vaš dom! (RECEPT)

Prošle godine smo imali izuzetno toplu jesen koja je omogućila razmnožavanje velikog broja smrdibuba. Kako je došla zima one su se sakrile u pukotine u zemlji i kamenu, a najviše po kućama.

smrdibuba

Lijepo vrijeme ih je opet izmamilo iz njihovih skrivenih mjesta. Proljeće je smrdibubama dalo snagu pa ih sada ima svuda. Ako ih ne primjetite pa ih slučajno zgazite osetićete grozan smrad koji će ispuniti cijeli prostor. Zbog tog odvratnog smrada, smrdibuba je i dobila ime.

Evo 7 načina da zauvijek oterate ove insekte iz vaše kuće ili stana:

1. Na prozore navucite mreže koje će spriječiti ove insekte da uđu u vaš dom.

2. Ako vidite neku smrdibubu u vašem domu, uhvatite je papirnom maramicom ili plastičnom vrećicom i izbacite je u wc šolju pa pustite vodu. Pazite da je pri tome ne znječite kako ne bi osjetili taj grozni smrad.

3. Napravite sprej od bijelog luka tako što ćete razmutit četiri kašike bijelog luka u prahu u 16 supenih kašika vode. Ili zgnječite 4 čena bijelog luka u pola litre vode i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga vodu sa belim lukom stavite u raspršivač pa isprskajte okove prozora, mreže za prozore i vrata, kao i sva mjesta gdje smrdibube mogu da uđu. Miris bijelog luka će otjerati ove napasti.

smrdibuba2

4. Ako ne volite miris bijelog luka, umjesto njega koristite nanu. Eterično ulje nane pomješajte sa vodom da miris bude interzivniji i sa ovim sprejem isprskajte okove prozora i vrata i ostale pukotine kroz koje bi smrdibuba mogla da uđe u vaš dom.

5. U činiju sa vodom (oko 2 l vode) sipajte 1 supenu kašiku deterdženta za veš pa promješajte dok se deterdžent ne istopi. Zatim smrdibube koje se penju po zavjesama i zidovima metlicom ubacite u tu vodu – brzo će se ugušiti.

6. Napravite rastvor od 200 ml vode, 200 ml sirćeta (alkoholnog) i 100 ml soka od limuna. Sa ovim rastvorom isprskajte okove prozora i vrata, kao i pukotine. Smrdibuba će pobjeći od ovog mirisa.

7. Rastvor od ljutih papričica je najjači sprej koji provjereno tjera smrdibube. Potrebne su vam 3 najljuće ljute papričice, 3 čena bijelog luka, 1 glavica crnog luka, 300 ml sapunice. Iseckajte paprike i luk pa dodajte u sapunicu. Pokrijte krpom i ostavite da sve odstoji tokom noći. Sutra smjesu procedite pa sipajte u raspršivač kojim ćete isprskati vrata i prozore, zidove i ostale pukotine.

Smrdibube neće imati šansu. Zaobilaziće vaš dom u velikom luku!

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: