20/02/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Riješite se MRLJA NA ODJEĆI i SMRDLJIVIH PATIKA: 10 trikova koji će POHABANE STVARI UČINITI NOVIM

Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da i dalje nosite omiljene stvari i učinite da izgledaju kao da ste ih upravo donijeli iz prodavnice.

majica-fleka

Predstavljamo vam 10 super rješenja:

1. Stavite džemper u zamrzivač preko noći

Na ovaj način sačuvaćete njegov izgled, a ukoliko imate džempere od kašmira ili vune, stavite ih da prenoće u zamrzivaču prije svakog nošenja.

2. Riješite se neprijatnog mirisa na odjeći

Poprskajte malu količinu votke na odjeću koja ima neprijatan miris. Ukoliko nemate vremena da ih operete, a džemper, npr. čudno miriše, isprskajte ga votkom i ostavite da se osuši. Alkohol će ubiti bakterije koje izazivaju takav miris.

3. Očistite mrlje od šminke

Ako vam se dogodi da prilikom skidanja džempera ili bluze na njima ostanu mrlje od pudera ili šminke, riješićete ih se ako nanesete trunku kreme za brijanje, a onda ih bavite na pranje.

4. Riješite se mrlja od karmina

Ovo ćete postići ako fleku isprskate lakom za kosu, ostavite da stoji par minuta, a onda tapkajte mrlju i bacite odjeću na pranje.

5. Čišćenje cipela od antilopa

Skinite tvrdokorne mrlje sa cipela turpijom za nokte, samo ih odmah ispolirajte.

6. Čišćenje kožnih cipela

Ako se na vašim cipelama nalaze mrlje od vode, snijega ili soli, uklonićete ih mekom četkicom za zube i sirćetom. Umočite četkicu u sirće i nježno trljajte mjesto gdje je fleka.

7. Zategnite dugme na košulji

Preko dugmeta koje se olabavilo nanesite bezbojni lak za nokte. On će ga privremeno zategnuti, a vi nećete morati da ga ušivate ponovo.

8. Održavanje naočara za sunce

Ukoliko su vam se naočare olabavile, a pri ruci nemate mali šrafciger, problem ćete riješiti uz pomoć bezbojnog laka za nokte. Nanesite ga preko šarke i vaše naočare će biti privremeni zategnute.

9. Popravite rajsferšlus

Dešava se da prilikom zakopčavanje jakne rajsferšlus “zapne” i uhvati tkaninu ispod. Problem ćete riješiti ako na štapić za uši nanesete vazelin i pređete preko njega.

10. Riješite se smrada iz patika

Nakon nošenja patike ili treninga sipajte malo sode bikarbone u njih, a ona će upiti znoj i eliminisati neprijatan miris.

Izvor: dnevno.rs

Vaš komentar na članak: