07/02/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Riješite se mlitavih ruku u 7 lakih i brzih koraka (FOTO)

Da li izbjegavate da nosite majice s kratkim rukavima zbog toga što vas užasava pomisao da vam mlitave ruke budu izložene pogledima? Ako je tako, niste jedini. Na svu sreću, postoje brze i lake vježbe koje možete uraditi kod kuće i koje će vam pomoći da konačno imate ruke kakve ste oduvijek željeli!

1. Podizanje tegova iz polučučnja

mlitave-ruke-vjezbe (1)

Razmaknite stopola u širini ramena, savijte se u koljenima i nagnite se naprijed pravih leđa ne savijajući kičmu. Podižite tegove do grudnog koša tako da vam laktovi dođu iznad visine ramena. Ponovite ovo 10–15 puta.

2. Podizanje jednom rukom

mlitave-ruke-vjezbe (2)

Lezite na desni bok i blago savijte koljena. Onda stavite desnu ruku na lijevo rame. Stavite lijevi dlan na pod i podignite gornji dio tijela. Uradite ovu vježbu 10 puta, a onda ponovite sve ovo ležeći na lijevom boku.

3. Sklekovi

mlitave-ruke-vjezbe (3)

Lezite na stomak i stavite dlanove na pod pored ramena, a onda se podignite. Uradite ovo 10–15 puta u 2 do 3 serije.

4. Čučnjevi korišćenjem tricepsa

mlitave-ruke-vjezbe (4)

Za ovu vježbu će vam trebati stabilna stolica. Leđima se okrenite stolici i stavite šake na nju u širini ramena. Savijte noge u visini kukova tako da vam leđa budu blizu stolice. Onda se sporo spuštajte tako da vam laktovi budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Ponovite ovo 10–15 puta.

5. Podizanje tegova aktiviranjem tricepsa

mlitave-ruke-vjezbe (5)

Uzmite u ruke dva tega od po jedan ili dva kilograma. Stavite koljena i vrhove nožnih prstiju na pod. Savijte gornji dio tijela ka naprijed ne spuštajući kukove i savijajući laktove pod ugao od 90 stepeni u odnosu na pod. Uradite ovu vježbu 8–10 puta u 2 do 3 serije.

6. Ležeće istezanje tricepsa

mlitave-ruke-vjezbe (6)

Držite tegove od 1–2 kg blago savijenih laktova dok ležite na podu, a onda sporo podignite ruke iznad grudnog koša. Ponovite ovo 10–15 puta.

7. Istezanje tricepsa iz stojećeg položaja

mlitave-ruke-vjezbe (7)

Uzmite iste tegove i iz stojećeg položaja stavite ruke uz uši tako da vam laktovi budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Onda podignite ruke u vis tako da budu paralelne s ostatkom tijela, pa ih pratite u prvobitni položaj. Ponovite ovaj korak 10–15 puta.

Izvor: fokuzz.com

Vaš komentar na članak: