04/02/2014 | Korisni savjeti | Komentari

Pet ideja za brzo preuređenje kuhinje

uredjenje-kuhinjeU recesijsko doba teško je izdvojiti novac za nove kuhinjske ormariće i sve aparate, ali možete je osvježiti na nekoliko načina koji ne zahtijevaju tako velik izdatak

1. Bojanje

Ako se odlučite obojiti ormariće, dobit ćete veliku promjenu u kuhinji jer će se činiti kao da ste je u potpunosti zamijenili. Ako slučajno u budžetu imate novca za novu radnu ploču, kuhinja će zaista biti neprepoznatljiva, ističe Scot Meacham Wood za housebeautiful.com.

Ako imate ormariće od punog drveta, možete skinuti staru boju i obojiti u neku po svojoj želji. Ovo je dugotrajniji postupak. Nakon što odaberete boju, sva je vratašca potrebno pripremiti tako što ćete skinuti staru boju brusnim papirom, pokitati eventualna oštećenja te tek tada bojati pa završiti zaštitnim lakom. Sve materijale možete pronaći u specijaliziranim trgovinama te pitati prodavače za pokoji savjet. Nemojte zaboraviti da se između svakog bojanja vratašca i dijelova trebaju dobro osušiti.

2. Nove ručkice

Puno brži način osvježavanja i svakako povoljniji jest zamjena ručkica na ormarićima i ladicama. Ako imate kvalitetne ručke, možda im je samo potrebno pošteno poliranje i kada očistite ostatak kuhinje, i to će biti neki novi početak.

3. Nove fronte

Ovaj projekt bit će skuplji od bojanja svih prednjih fronti, ali ako imate dovoljno novca, odabrat ćete nove prednje stranice po želji i osvježiti kuhinju. Potrebno je pronaći majstora koji će uzeti mjere i izraditi te montirati nove fronte. Ako ste dobri s alatom i imate vremena, možete ih izraditi i sami te naručiti materijal po mjeri u prodajnim centrima koji nude drvo i materijale za izradu namještaja.

4. Kreativni trenuci

Nemojte zaboraviti da možete pustiti mašti na volju pa zamijeniti ili obojiti smo neke od prednjih fronti pa kombinirati boje da se slažu s ostatkom životnog prostora. Postoje i odlične samoljepljive tapete kojima se mogu prelijepiti samo određeni dijelovi. Potpuni makeover na kreativan način možete pogledati ovdje.

5. Dodaci

Dodate li malom preuređenju pokoji novi detalj koji stoji na kuhinji, odmah će izgledati novije. Odličan je izbor začinsko bilje od kojeg imate dvostruku korist – kuhinja će izgledati ljepše i imat ćete svježe začine dok kuhate.

Izvor: Tportal

Vaš komentar na članak: