PEKARSKA ILI METVICA METODA: Tri načina da brzo popravite zid i to bez gipsa!

Zid je možda pojam čvrstoće, no tijekom godina sigurno će se oštetiti. No svi tragovi se mogu popraviti – od malih rupica od slika do konstantnih udaraca kvake. I to i bez gipsa.

popravljanje-zida

Metoda – metvica

Za rupice ne šire od jednog centimetra ne trebate u trgovinu građevinskim materijalom nego samo do kupaonice. Vjerovali ili ne, pasta za zube čini čuda, važno samo da je bijela, klasična, a ne neki od obojenih gelova. Istisnite u rupicu i zagladite špahtlom. Ako nemate odgovarajuću pastu, poslužit će i sapun – navlažite ga i trljajte preko rupice dok se ne zapuni. Ne samo da će obje ove metode prikriti rupicu nego će zid i mirisati bajno.

Snažna metoda

Pasta ili sapun će prikriti rupicu, no možete ju i zauvijek zapuniti, brže i čvršće. U kap superljepila dodajte malo sode bikarbone i brzo time zapunite rupicu. Nakon što se osuši, zagladite plastični vrh koji viri (brusnim papirom). Osim što je čvrsta, ova metoda je sjajna i za krpanje pukotina, a ne samo rupica. Važno je samo da pritom nosite rukavice, i da ni u jednom trenutku ljepilo ne dođe u kontakt s kožom.

Pekarska metoda

Za udubine, pa čak i rupe kroz čitav zid, široke od 5 do 10 cm idealno je brašno. Izmiješajte šlicu brašna, žličicu soli i dodajte nekoliko kapi vode, tek toliko da stvorite gustu pastu. Zapunite udubinu, zagladite i pustite da se osuši. Ako je u pitanju rupa izrežite pravokutni komad tankog kartona (primjerice od kutije pahuljica) malo širi od udubine.

Potom izbušite dvije rupice u sredini kartona te provedite konac tako da klroz jednu ulazi a kroz drugu izlazi. Provucite karton kroz rupu, tako da su krajevi konca prema vama. Zategnite ga da čvrsto prijanja uz zid i nanesite pastu u rupu, tako da probija kroz rub kartona. Kad se sve osuši izvucite konac i zagladite.

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: