03/03/2019 | Korisni savjeti | Komentari

Ove stvari vam uništavaju veš mašinu: Evo zbog čega ne bi trebalo da dozvolite da se tu nađu!

Ako želite da sačuvate i vrijeme i novac, ove stvari nikako nemojte ubacivati u veš-mašinu.

ves-masina

1. Kovanice

Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš-mašini. Međutim, baš one mogu napraviti veliku štetu, a evo i zašto.

Kovanice tokom pranju mogu da prođu filter i da završe u odvodnoj pumpi i tako unište krilca u odvodu. Takođe mogu da se zaglave u odvodnoj cijevi i da blokiraju izbacivanje vode iz veš mašine, a u rijetkim slučajevima mogu oštetiti i staklo na vratima bubnja.

kovanice

2. Ključevi

Ključevi nikako ne bi smjeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro proverite sve džepove prije nego što ubacite farmerke na pranje.

Razlog za to je što ključevi mogu ogrebati unutrašnost mašine, oštetiti bubanj i stakleni dio vrata.

kljucevi

3. Grudnjak sa žicama

Ono što može oštetiti vašu veš-mašinu je i grudnjak sa žicama. Osim što vam žica iz grudnjaka može oštetiti drugu odjeću, može uništiti i gumu veš-mašine.

grudnjak

4. Dlake kućnog ljubimca

Dlaka vašeg ljubimca može naštetiti vašoj veš-mašini jer se može zalijepiti za bubanj ili što je još gore – začepiti odvod.

dlake

5. Otirači za cipele

Otirači za cipele nikako ne bi smjeli završiti u veš mašini i zato se preporučuje da ih operete ručno jer guma sa otirača može oštetiti pumpu i odvod mašine.

otirac

6. Patike

Patike ne bi trebalo da perete u veš mašini: i to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje.

patike

Izvor: Stil.kurir.rs/Klix

Vaš komentar na članak: