01/09/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Ova tri problema vas muče svakog dana, a možete da ih riješite OBIČNIM ALKOHOLOM

Medicinski alkohol je čudo! Ako i vi imate ova tri problema, malo alkohola će vam ih riješiti u kratkom roku!

alkohol-glicerin

1. RIJEŠITE SE STJENICA

Kada vam se stjenice jednom uvuku u krevet, pravi je pakao riješiti ih se. Mogu da vam se ušunjaju u kuću dok ste na odmoru, a mogu i da doputuju sa vama, ukoliko ste bili smješteni u nehigijenskim uslovima. Postoji jednostavno rješenje kada vam se to dogodi – napunite bocu sa raspršivačem medicinskim alkoholom i dobro poprskajte dušeke i jastuke. Pošto stjenice polažu jaja, proces ćete morati da ponavljate nekoliko dana, ali vrijediće!

2. ZAMJENA ZA DEZODORANS

Zaboravili ste dezodorans kod kuće, a hitno vam treba? Natrljajte medicinski alkohol ispod pazuha kako biste pobili bakterije koje i izazivaju neprijatan miris. U istu svrhu poslužiće i votka. Naravno, ovo se radi samo u hitnim i bezizlaznim situcijama, kako ne biste bespotrebno iritirali kožu.

4. RIJEŠITE SE URASLIH DLAKA

Ako vas muči ovaj problem, sve ćete riješiti medicinskim alkoholom koji ćete dobro utrljati na problematična mjesta. Alkohol će srediti sve iritacije i crvene tačkice, a koža će vam ponovo biti glatka.

BONUS SAVJET:

ISTRIJEBITE VAŠKE

Medicinski alkohol je sjajan za ovu svrhu. Napunite bocu sa raspršivačem alkoholom i dodajte par kapi lavandinog ulja. Izađite napolje i dobro poprskajte mješavinu po kosi i tjemenu glave, a potom temeljno očešljajte kosu. Ne zaboravite da nakon toga potopite češalj kojim ste se češljali u istu mješavinu kako biste pobili jajašca.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: