13/10/2017 | Korisni savjeti | Komentari

OSTAJU VAM TRAGOVI OD DEZODORANSA NA ODJEĆI? Zapamtite ovih PET TRIKOVA za uklanjanje bjeličastih mrlja!

Antiperspiranti su savršeno kozmetičko sredstvo koje svaka dama obožava, ali ponekad i te kako znaju da nas namuče – ostavljanjem tragova na odjeći.

mrlje-od-dezodoransa2

Garderobu na kojoj se vide bijeli tragovi od dezodoransa nemojte baciti, niti nositi na skupo hemijsko čišćenje.

Predstavljamo vam pet savršenih trikova za uklanjanje ovih tragova.

SO – Ovaj začin uspijeva da ukloni i stare mrlje, a bezbjedan je i za bijeli i za šareni veš. Nakvasite dio na kojem je mrlja i pospite so, pa ostavite da prenoći. Potom ponovo pokvasite i “posolite” pa protrljajte odjeću. Poslije takvog ‘pilinga’ ubacite odjeću u mašinu za veš i operite je kao i uvijek.

SIRĆE – Pokvasite odjeću sirćetom i ostavite da prenoći a onda ujutru operite kao i obično. Ovaj način čišćenja pogodan je za šareni veš, kao i za vunu i ostale prirodne materijale.

dezodorans-stick

LIMUNOV SOK – Pomoću ovog agruma možete da skinete svježe tragove dezodoransa sa odeće. Samo nakapajte malo soka pravo na mrlju, ostavite da odstoji 5-10 minuta i potom ručno operite pod mlakom vodom.

DETERDŽENT ZA SUDOVE – Tragove od dezodoransa kao i neke tvrdokorne mrlje možete ukloniti deterdžentom za pranje sudova. Sipajte ga direkt na mrlju, blago protrljajte i ostavite da odstoji pola sata pa isperite.

VOTKA – Ako su vam ostali bjeličasti tragovi na tamnoj odjeći, spas ćete naći u čuvenoj votki. Sipajte je na mrlju i sačekajte par minuta. Najčešće ćete odmah vidjeti rezultate mada ponekad votka mora i malo duže da odstoji, ali nikako duže od jednog sata. Potom operite odjevni komad kao i uvijek.

Izvor: dnevno.rs

Vaš komentar na članak: