NAPRAVITE SAMI NAJLJEPŠI UKRAS ZA NOVU GODINU: evo kako se pravi čarobna i mirišljava svijeća sa cimetom (URADI SAM + KORAK PO KORAK)

Kuća ispunjena novogodišnjim dekoracijama donosi prazničnu čaroliju u dom i predstavlja radost za svakog člana porodice. Umjesto da trošite novac na skupe ukrase i detalje, mi vam predlažemo da napravite elegantan, mirišljav i unikatan ukras koji će sigurno uljepšati svaki prostor u kući, piše Lepa & srećna.

svijeca-cimet (6)

Mali projekat koji nam se toliko dopao je mirišljiva svijeća sa cimetom. Ako ste mislili da je riječ o običnoj mirišljavoj sveći, varate se, jer ova svijeća osim božanstvenog mirisa izgleda vrlo dekorativno, a vjerujemo da je možete napraviti za najviše 15 minuta.

Za ovaj mini novogodišnji projekat potrebna vam je mirišljava svijeća (preporučuje se svijeća sa mirisom vanile), pištolj za lijepljenje plastikom (može i običan ljepak ili konac), štapići cimeta. ukrasna traka, malo zvjezdastog anisa i šišarka.

Svijeću obložite štapićima cimeta, kao na slici. To ćete najbolje izvesti korišćenjem pištolja za lijepljenje plastikom, ali ukoliko nemate taj alat, možete štapiće lijepiti običnim ljepkom ili ih vezati koncem ili kanapom oko svijeće. Kada je svijeća obložena cimetom, preko sredine zalijepite ili zavežite ukrasnu traku i za nju zalijepite ili ubacite zvjezdasti anis i šišarku.

Iznenadiće vas koliko brzo ste napravili ovaj ukras, a posebno će vas oduševiti njegovo lako uklapanje u novogodišnji enterijer i čaroban miris koji se širi kroz cijelu kuću.

svijeca-cimet (1)

svijeca-cimet (2)

svijeca-cimet (3)

svijeca-cimet (4)

svijeca-cimet (5)

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: