Napravite neodoljive viseće vazne koje će oduševiti svakoga ko uđe u vaš dom

Iznenadite ukućane i svježe cvijeće smjestite u viseće vazne koje možete okačiti u kući ili u bašti. Plastične boce, makaze, ljepak i malo platna u boji i dezenu po želji biće dovoljan materijal da napravite raznobojne dekorativne vazne za svoje omiljeno cvijeće.

visece-vazne (1)

Dajemo vam predlog kako da kroz jednostavne korake uspijete u svom malom poduhvatu. Sve što vam je potrebno za je sljedeće:

nekoliko plastičnih flaša,

skalpel,

par makaza,

pištolj sa ljepkom,

ljepak za tkaninu i četka,

raznobojna tkanina,

sprava za perforiranje,

kabl ili kanap,

dekorativna vrpca.

visece-vazne (3)

Postupak je jednostavan. Skalpelom napravite otvor na PET boci, a makaze koristite da biste ih kompletno isjekli. Strane boce namažite ljepkom i obmotajte bocu tkaninom. Skratite komad tkanina ako je prevelik, ali ne previše da biste mogli lijepo da oblijepite bocu, kao i njeno dno. Nanesite još ljepka, da bi tkanina ostala zalijepljena i da bi se držala.

visece-vazne (2)

Napravite nekoliko rupa i privucite kabl ili kanap kroz njih. Koristite pištolj sa ljepkom da pričvrstite dekorativnu vrpcu na vrh boce, potpuno okolo vazne. Unaprijed vežite mašnu da bi izgledala što ljepše. Stavite svježe cvijeće, sipajte vodu i okačite da visi u kući ili u bašti. Izgledaće predivno.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: