28/10/2017 | Korisni savjeti | Komentari

Na ovaj način otkrijte da li vam rerna grije kako treba da ne bi trošili mnogo struje!

Vjerujemo da vam se mnogo puta desilo da uložite dosta vremena da napravite nešto slasno a kada izvadite iz rerne ono nije ni do pola pečeno.

rerna (1)

Ukoliko ne želite da izvadite iz rerne peciva ili piletinu koji su sa jedne strane dobro pečeni a sa druge gotovo i živi, onda definitivno morate da probate ovaj trik.

Isprobajte što prije ovaj trik kako ne biste koristili pokvarenu rernu koja veoma sporo grije i tako trošili struje duplo više. Možda vam je samo crkao grijač tak oda nema potrebe da kupujete novi šporet. Ovo je najbolji način da provjerite da li je rerna u redu . Sve što trebate je da stavite u rernu kriške od tosta (jer su one iste debljine).

Vaša rerna vjerovatno ne grije ravnomjerno hranu usljed hladnih i vrelih tačaka koje su u njoj a koje su rezultat lošije kalibracije. Kako biste najlakše saznali gdje se nalaze te tačke, zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa i ubacite u nju raspoređen hlejb u plehu.

rerna (2)

Kada primjetite komade hljeba koji su gotovi, izadite pleh iz rerne.Boja hljeba će vam odma otkriti gdje rerna grije jače, a gdje slabije – slijedeći put ćete moći pravilno da postavite hranu da bi ona bila savršeno pečena.

Izvor: vrijemezavas.info

Vaš komentar na članak: