05/11/2017 | Korisni savjeti | Komentari

Miris cigareta možete eliminisati za tren – kuća vam se više nikada neće osjetiti na ustajalo!

Miris cigareta zna da bude grozan kada se uvuče u odjeću, zavjese i namještaj . Koliko god da čistite teško ga je iskorijeniti. Donosimo vam nekoliko načina kako da a se riješite za tren. Potrebno je da ovo učinite svaki dan kako vam se miris cigareta ne bi zadržavao.

miris-cigareta1

Koji god dio da čistite odma uradite slijedeće:

Otvorite prozore širom, pročišćivač vazduha držite upaljenim par dana i bocu u kojoj je raspršćivač napunite esencijalnim uljem pa našprcajte tepihe, namještaj i ormare .

Pojedini dijelovi vašeg namještaja su pravi sakupljači neugodnog mirisa tako da za svaki od njih postoji način kako da čistite . Pospite po tepihu sodu bikarbonu . Neka odstoji 20 minuta pa je usisajte.

miris-cigareta

Dim od cigareta će stvara žućkastu nijansu na zidovima . Kako bi se riješili pokvasite krpu univerzalnim sredstvom za čišćenje i pređite preko zidova. Onda pomiješajte jednak udio alkoholnog sirćeta i vode pa još jednom osvježite zidove.

Tapacirani namještaj je najgori sakupljač neugodnog mirisa. Sa njega je najteže otkloniti miris cigareta kada se zavuče. Prebrišite ga sa alkoholnim sirćetom razblaženim u vodi . Možete ga posuti i sodom bikarbonom pa nakon 24 sata usisati .

Izvor: vrijemezavas.info

Vaš komentar na članak: