21/06/2017 | Korisni savjeti | Komentari

Loše se osjećate u svom domu? Vrijeme je da potjerate negativnu energiju! Evo kako…

Kod kuće je najljepše, kaže stara poslovica, no ponekad čak ni u vlastitom domu ne možemo naći mirnu luku. Ako vas ne muče neke posebne brige koje biste mogli okriviti za to što se osjećate nelagodno, možda problem nije u vama nego u vaša četiri zida.

cist-dom

Zvuči li vam ovo malo pretjerano, sjetite se da Kinezi već tisućama godina koriste Feng Shui, a ta drevna filozofija zasniva se na protoku pozitivne energije kroz životni prostor. Donosimo vam nekoliko jednostavnih načina za tjeranje loše energije koje vrijedi iskušati…

1. Prvi i najjednostavniji način je dobro provjetriti cijelu kuću. Rastvorite sve prozore i vrata, a kad ste već u pokretu istresite prašinu iz jastuka, prekrivača i dekica.

2. I drugi savjet je jednostavan: uzmite zvonce i zazvonite u svakoj prostoriji, kao i u predsoblju. Vjeruje se da čisti zvuk zvona tjera negativnu energiju, a postupak je, navodno, učinkovitiji ako, dok zvonite, zamišljate kako zvučni valovi tjeraju sve što nije dobro i pozitivno.

3. Pošpricajte sve prostorije uljem od naranče. Ovo eterično ulje poznato je po tome što odmah podiže raspoloženje. Kapnite par kapi u bočicu vode s raspršivačem i prskajte. Stan će vam divno mirisati. Istu bočicu možete ponijeti i na posao ili kad se spremate na neko mjesto na kojem se ne osjećate baš ugodno.

4. Raščistite nered! Poželjno je i rasteretiti sve prenatrpane prostore. Nered i prenatrpanost, tumače psiholozi, mogu uzrokovati da se osjećamo umorno, zagušeno i pod stresom, osobito ako je riječ o predmetima koji nam bude ružne uspomene.

5. Popravite sve što je pokvareno i bacite sve što se ne da popraviti. Ako već mjesecima u kutu čuvate sjedalicu s razbijenim naslonom ili krhotine omiljene vaze, potrudite se popraviti ih ili se odlučite napokon im reći zbogom. Osim što ih nije lijepo vidjeti, razbijene stvari prema Feng Shuiju u prostor donose lošu i ustajalu energiju.

cist-dom2

6. Zapalite stručak kadulje i prođite s njim kroz sve prostorije. Američki Indijanci vjeruju da paljenje kadulje tjera zle duhove. Navodno je najbolje početi pored ulaza i ići u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, pušući u stručak kako bi se bolje dimio. Nakon toga, dok se dim polako razilazi, treba zamisliti kako dom postaje mjesto na kojem je ugodno boraviti.

7. Pokušajte s kristalima: vjeruje se kako ružičasti kvarc negativne osjećaje zamjenjuje pozitivnima, dok crni turmalin tjera negativnu energiju. Savjetuje se držati ove kristale u blizini elektroničkih naprava.

8. Zamijenite tamne boje svijetlima – na primjer, prekrijte tamno tapeciran kauč nekim svijetlim prekrivačem, sklonite tamni tapet ili posteljinu, a ako ste spremni za veći pothvat, prebojajte smeđu drvenariju u bijelu, promijenite zavjese ili obojajte zid u tamnoj prostoriji u žutu, krem ili neku sličnu nijansu. Stručnjaci poručuju da svijetle, svježe boje stvaraju puno pozitivnije ozračje od tamnih, intenzivnih.

9. Uz pomoć soli možete pokupiti negativnu energiju iz prošlosti, ali i spriječiti ulazak nove negativne energije u svoj dom, vjeruju Feng Shui stručnjaci. Da biste postigli prvo, pospite sol u sve kutove, ostavite da odstoji (najbolje 48 sati) pa temeljito odstranite, a za drugo stavite sol ispod otirača pred ulaznim vratima.

10. Još jedan način za zaustavljanje negativne energije odmah na ulaznim vratima, ali i prozorima, je da ih prebrišete mješavinom vode, limunovog soka, bijelog alkoholnog octa i soli.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Vaš komentar na članak: