KO GOD UĐE U VAŠE KUPATILO PRIMJETITI ĆE PRIJATAN MIRIS! Recept za jeftine mirisne kuglice!

I vi želite da se uvijek osjeti prijatan miris kada vam neko uđe u kupatilo!? Da bismo u tome uspjeli mnogi od nas uzimaju razne preparate koji u sebi sadrže mnoge preparate, koji mogu da djeluju nepoželjno na naš organizam!

kuglice-za-wc (1)

Od sada trebate što više da izbjegavate kupovinu ovih preparata, jer sami možete da napravite mirisne preparate koji u sebi neće sadržavati nikakve hemikalije.

Jeste li se ikada zapitali zašto nam treba da uzimamo sve te preparate koji su štetni!? Oni naročito negativan učinak mogu da imaju na zdravlje našeg djeteta.

Sa ovim jednostavnim trikom možemo da se riješimo neprijatnog mirisa, bez čišćenja. Samo napravimo kuglice koje ćemo ubaciti u WC šolju i učinak ćete odmah da primjetite.

Recept za mirisne kuglice!

Potrebni sastojci:

15 kapi nekog eteričnog ulja
100 gr sode bikarbone
50 ml soka od limuna

kuglice-za-wc (2)

Priprema:

Cijela priprema je jako jednostavna i laka. Naime samo trebatte u jednoj posudici da pomiješate sve te sastojke i onda ih redate u neke kalupe kako bi dobili određeni oblik.

kuglice-za-wc (3)

Ostavite neko vrijeme da odstoji kako bi se mogli formirati. Poslije toga izvadite iz kalupa i čuvajte ih u staklenoj tegli, negdje u kupatilu.

kuglice-za-wc (4)

Također, možete da pomiješate nekoliko kapi određenog eteričnog ulja po želji sa malo vode i sa tom smjesom da prskate po kupatilu.

Na ovaj način ćete obezbjediti sebi prijatan miris u kupatilu da će svi vaši gosti bti oduševljeni mirisom.

Podijelite ovo sa svojim prijateljima pa neka i oni imaju prijatan miris po domu!

Izvor: 5do12.info

Vaš komentar na članak: