Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Kinezi savjetuju – Poređate slike u sobi OVAKO i POZITIVNA ENERGIJA vas neće zaobići

Advertisement

Slike prijatnog izgleda i sadržaja su osnovni postulat u feng šui pravilima dekoracije prostora. One izazivaju blagost, osmijeh i emituju pozitivne vibracije.

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Stoga je potrebno ovakve slike ili fotografije držati na vidnom mjestu u dnevnoj sobi, trpezariji, a pogotovo u dječijim sobama.

POSTAVKA SLIKA PO STRANAMA SVIJETA

Lijepa slika šume, drveća, bambusa ili pejzaža odgovara istoku i jugoistoku, kao i slike srećne porodice, sunca u izlasku. Uramite ih u drveni ram zemljanih boja. Izbjegavajte metalne ramove kao i drvene ofarbane u zlatnu ili srebrnu boju.

Jedino na istoku možete da držite fotografije vaše familije i nekih dragih osoba koje su preminule. U protivnom ih držite u fioci ili na nekom vašem dragom mjestu, ali ne vidno.

Istočna strana je domaćin zmaja – klasični zaštitnik drevnih Kineza. Ali, ako ne volite, nemojte je postavljati, nego odaberite sliku sunca u izlasku.

Tradicionalno kod pravoslavnih vjernika, istok je mjesto gdje stoje ikone. Stoga, sve slike svetaca i slavsku ikonu, držite na istoku, kod glavne trpeze zvane agape.

Ne stavljajte pored njih ni jednu drugu vrstu slika, jer je ovo sveto mjesto i poznato kao kućni oltar.

Pogotovo ne miješajte ostale simbole drugih vijera. Ukoliko imate figuru ili sliku Bude, smjestite je na sjeverozapad ili neko drugo mjesto. Ovdje možete da držite slike sa putovanja, globus ili kartu svijeta. Pogotovo ako želite da inicirate neka putovanja. Dodajte sliku ili fotografiju željene destinacije i spremite se za putovanje.

Okrugle ili elipsaste ramove koristite na strani zapada i sjevera, jer su to po feng šui objašnjenju strane svijeta koje podržavaju element metala i vode. Sadržaj slika neka bude baziran na motivima bijelih ruža ili cvijeća. Možete i sliku bijelog tigra ili pitomog lava. Ako slijedimo zapadni moderni feng šui, slika lava je simbolička slika tigra, feng šui zaštitnika zapadne strane kuće ili stana. S obzirom da na dalekom istoku ne postoje lavovi nego samo tigrovi, ovo se uzelo kao afirmacija urbanog učenja.

Na sjevernoj strani su i slike jezera, mora, vodopada, gejzira ili fontana. To predstavlja jang energiju uspjeha u karijeri. Ali, isto važno i kod muškog člana porodice ili menadžera i vlasnika firme. Takođe predstavlja i akumulaciju novca. Izbjegavati slike mutne vode ili močvara. Što bi simbolički predstavljalo mutan i stagnirajući posao i karijeru.

Južna strana prostora je ponosno zadužena za ugled porodice i reputaciju. Naravno i za ugled i uspjeh neke firme, ako gledamo poslovni feng šui. S obzirom da je to strana juga gdje je baziran element vatre, onda je cijela lepeza motiva u ponudi. Počevši od strogih kineskih feng šui motiva ptice feniks do slike pijetla, koji je i kod naših starih naroda pretstavljen kao prkosan i kočoperan motiv.

Do skoro se na krovovima srpskih kuća vijorila statua pijetla. Tokom vjetrovitih dana, pokretanje je najavljivalo dobru i zdravu promjenu energije kuće. I kod drevnih Kineza, pijetao je supstitut za sliku feniksa, pa je i preporučljivo da se drži bar jedna slika u stanu i obavezno u kancelariji vlasnika ili direktora. Slika sunca u zenitu ili suncokreta, uramljenih u crveni ili žuti ram. Takođe, ptice u letu, dakle raširenih krila ili samo perce pauna na zidu. Izbjegavati slike tužnih i bolesnih ptica ili sliku sasušenog cvijeća.

Jugozapad je najljepša strana svijeta za mlade žene, domaćice kuće i menadžerke ili direktorke. U svojim roze snovima ovde su se udobno smjestile slike dva labuda, ili par mandarinskih patkica. Slike sa svadbe ili bračnog putovanja. Zamišljeni budući partner u vidu slike nekog glumca ili pjevača pored vaše fotografije. Najavljuje buduću romansu sa nekim koji je sličan vašem idolu.

Par košuta, labudova ili slika tako modernog i neprevaziđenog Gustava Klimta.

Usamljene slike osoba izazivaju tugu kod onih koji ih gledaju i podsvjesno prizivaju lošu energiju vezanu za emociju samoće i usamljenosti. Zato povedite računa i pogledajte šta se nalazi na vašim zidovima.

U poslovnom feng šuiju, slika same osobe pokazuje snagu i moć jedne menadžerke ili menadžera. Međutim, to može i da najavi razlaz poslovnih partnera.

Foto: pixabay

Foto: pixabay

DNEVNA SOBA

- mjesto okupljanja ukućana, razgovora, druženja: fokusirajte se na slike sa pozitivnim vibracijama.

- neka jedan ćošak ili dio zida bude zastupljen porodičnim fotografijama (po mogućstvu na vidnom mjestu).

- ostale slike neka budu prilagođene stranama svijeta.

SPAVAĆA SOBA

- za odmor i meditaciju, razmjenu ljubavi i nježnosti, uživanje; izaberite slike kao za jugozapad, ljubavni motivi i lijepe vibracije.

- izbjegavajte razdražljive motive (jer tokom noći emituju takvu energiju), fotografije djece i porodice, pogotovo vjerske slike i ikone (Bibliju držite u fioci). Nemojte ljubavnu i seksualnu energiju miješati sa djecom i religioznošću.

DJEČIJA SOBA

- birajte pozitivne i prijatne likove iz crtanih filmova i bajki koje vaši mezimci najviše vole.

- ne saplićite se na na molbe za postavku slika nekih likova koji su iritirajućih fluorescentnih boja ili izgleda. Pogotovo ako nose neke simbole za koje vi smatrate da će oštetiti tananu psihu vaših mališana.

- postavljajte slike zajedno sa djecom, razvijajte im smisao za lijepo i dekoraciju.

- dajte im mogućnost da jedan dio zida sami “dekorišu” pišući i crtajući flomasterima ili nekim drugim bojama. Ipak je to njihova soba i time ste im dali mogućnost razvijanja kreacije ali i ekspresije njihovih skrivenih misli.

Izvor: zena.blic.rs

loading...

Vaš komentar na članak: