26/01/2019 | Korisni savjeti | Komentari

Kažite ZBOGOM zimskim mukama! TRIK SA LOPATOM koji će vam pomoći da očistite snijeg LAKŠE NEGO IKAD!

Jutro u Srbiji dočekali smo doslovno zavejani snijegom i kako prognoze najavljuju, neće prestati da pada ni u danima ispred nas. A kako biste mogli da izađete na kapiju, odmah se bacite na čišćenje. Ovaj super trik olakšaće posao!

lopata

Čišćenje snijega predstavlja jednu od najomraženijih aktivnosti u zimskom periodu, a zalijepljene naslage snijega na lopati znaju posebno da iritiraju. Postoji trik kojim ćete sprečiti da vam se snijeg lijepi na lopatu i vrlo je jednostavan.

Pošpricajte lopatu s prednje i zadnje strane jestivim uljem – snijeg će samo skliznuti s nje.

Još nekoliko korisnih savjeta koji će olakšati čišćenje snijega:

1. Kada pomislite na posipanje puta kako se ne bi zaledio, imajte na umu da se kamena so ne koristi na betonskim površinama jer može da pogorša stanje pukotina ili doprinese mrvljenju površine. Bolji izbor za posipanje betona je kalcijum hlorid.

2. Birajte plastičnu lopatu za snijeg na ciglama i pločicama jer metalne oštrice mogu da ih oštete. Takođe, držite lopatu pola centimetra od tla dok čistite snijeg kako ne bi oštetili površinu puta ili dvorišta.

3. Kada čistite snijeg, držite lopatu bliže tijelu – biće vam lakše, a i smanjićete pritisak, a time i rizik od povrede ruku, ramena ili leđa. Takođe, lakše je očistiti snijeg zabacivanjem sa strane nego guranjem sve veće gomile ispred sebe.

I još jedan koristan savjet, prije čišćenja dvorišta i prilaza od snijega, očistite svoj automobil kako kasnije ne biste zatrpali snijegom ono što ste već očistili.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: