26/11/2015 | Korisni savjeti | Komentari

Kako riješiti problem vlage nastale u vašem stanu

Kako se riješiti vlage u stanu zavisi od toga kako je vlaga nastala. Takođe, možete naći da je vlaga u vašem stanu nastala kao posljedica više faktora što još više komplikuje stvar, piše portal nekretninebl.com

vlaga (1)

U najvećem broju slučajeva moraćete konsultovati stručno lice koje će vam pomoći u otkrivanju uzroka nastanka vlage. Vlaga može izazvati ozbiljnu štetu u vašem stanu pa ne zanemarujte ovaj problem.

Vlaga nastala kondenzacijom

vlaga (2)

Da biste se spriječili nastanak vlage čiji je uzrok kondenzacija moraćete investirati u bolji sistem ventilacije. Ako već nemate odgovarajuću ventilaciju u kuhinji i kupaonici obavezno instalirajte odgovarajuće uređaje jer se u tim prostorijama skuplja najviše kondenzata.

Još jedna greška može izazvati nastanak vlage a to je neodgovarajući režim grijanja. Uvijek je bolje držati grijanje na konstantnoj, nižoj, temperaturi nego na visokoj temperaturi pa da ga onda skroz isključite.

Hladni dijelovi zida mogu da izazovu pojavu kondenzata a potom i vlage. Ovaj problem se može riješiti samo postavljanjem odgovarajuće vanjske izolacije. Za ovaj posao moraćete unajmiti profesionalce.

Izvor: nekretninebl.com

Vaš komentar na članak: