23/08/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Kako jednostavno i bez puno muke očistiti hladnjak

Jedan od najbitnijih kućanskih aparata je svakako hladnjak i zbog toga ga trebamo održavati urednim i čistim. Čišćenje istoga nam često puta zadaje glavobolju, no neophodno je s vremena na vrijeme napraviti ‘generalno’ čišćenje.

ciscenje-hladnjaka (1)

U nastavku Vam donosimo nekoliko jednostavnih i učinkovitih savjeta zahvaljujući kojima će vaš hladnjak uvijek biti besprijekoran.

1. Često puta nam se zna dogoditi da prolijemo vodu ili neku drugu tekućinu po hladnjaku. Jako je važno da to što prolijemo odmah i pobrišemo, makar se radilo o minimalnoj količini tekućine (kapljicama).

2. Daleko je najbitnije pratiti rokove trajanja na hrani te po isteku vaditi pokvarenu hranu iz hladnjaka. Na taj način ćete izbjeći neugodne mirise koje pokvarena hrana može pružiti.

ciscenje-hladnjaka (2)

3. Dva puta godišnje se preporučuje generalno čišćenje hladnjaka, a to znači da trebate izvaditi apsolutno sve iz frižidera te ga temeljito očistiti. Za to će vam poslužiti mješavina vode sa sodom bikarbonom te mješavina vode s octom. S prvom mješavinom trebate dobro izribati unutrašnjost hladnjaka, a mješavina vode s octom će vam na koncu pomoći da neutralizirate sve neugodne mirise koji dopiru iz hladnjaka.

ciscenje-hladnjaka (3)

4.Za neutraliziranje neugodnih mirisa također možete koristiti mljevenu kavu ili prašak za pecivo. Dovoljno je dozu jednog ili drugoga staviti u posudicu i staviti ju u hladnjak.

ciscenje-hladnjaka (4)

5. Vrata hladnjaka bi trebali svakodnevno održavati, a to je uistinu lagan zadatak. Umočite krpu u mješavinu vode i octa, iscijedite te prebrišite vrata.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.

Izvor: magishome.com

Vaš komentar na članak: