18/12/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Kako da vam odjeća uvijek bude svježa i mirisna: 7 efikasnih trikova!

Dolaskom hladnijeg vremena, životni prostor u kome provodimo najviše vremena rijeđe se provjetruje, a u garderobne ormare u spavaćim sobama i predsobljima često se uvuče i zadrži neprijatan miris.

odjeca-miris

Ukoliko se to dogodi, primjenite ove jednostavne i efikasne trikove i vaša garderoba će ostati svježa i mirisna.

1. Perite odjeću nakon jednog nošenja

Nije neka mudrolija. Odjeću bi trebalo da peremo često, odnosno nakon svakog nošenja, ako želimo da ona uvijek bude svježa i mirisna. Ipak, izuzetak su farmerke. Stručnjaci preporučuju da ih ne peremo često jer se onda brzo uništavaju. Perite ih nakon što ste ih nosili dva-tri puta.

2. Prljav veš treba što prije oprati

Odjeću perite odmah nakon nošenja. Nikako nemojte da dozvolite da vam stoji nedeljama u korpi za veš.

3. Odaberite mirišljavi deterdžent za veš

Deterdžent za pranje rublja vrlo je važna stavka prilikom pranja odjeće. Deterdženti se razlikuju, no svako ima svoje favorite. Takođe pronađite i svoj omiljeni omekšivaš za veš od koga će odjeća mirisati nakon pranja. 4. Nanesite losion za tijelo prije oblačenjaAko neposredno prije oblačenja na tijelo nanesete mirisni losion vaša odjeća će imati taj miris i narednih dana. Vrijedi isprobati.

5. Pronađite svoj parfem

Postoje žene koje imaju svoj parfem i nose samo njega im taj miris daje poseban pečat. Ako ga uvijek koristite po njemu ćete biti prepoznatljivi kad uđete u prostoriju.

6. Pravilno nanesite parfem

Ako ste već pronašli svoj savršeni miris, trebalo bi da znate kako pravilno dag a nanosite. Nakon što ste nanijeli parfem na ključne tačke, pošpricajte ga po vazduhu i prođite kroz zamišljeni oblačić parfema. Nemojte špricati parfem direktno na odjeću jer bi to moglo izazvati mrlje. Čak i kad miris izlapi sa kože, vaša odjeća će I dalje lijepo mirisati.

7. Držite ormar otvoren

Ormani ponekad imaju čudne mirise, posebno ljeti. Zato je važno da ih redovno provjetravamo, češće tokom ljetnjih mjeseci. Takođe u orman možete staviti mirisne vrećice koje se mogu kupiti u drogerijama ili recimo vrećicu lavande ako ste skloniji prirodnim mirisima.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: