23/11/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Kako da vam ne viri grudnjak i obuća miriše? Plus, još osam super savjeta

Ženska genijalnost ne poznaje granice, i to posebno kada je u pitanju dobar izgled. Pogledajte spisak od deset trikova koji sjajno funkcionišu u svakoj prilici.

haljina-grudnjak

1. Kako da spriječite bretele da vire ispod majice

Prišijte trakice sa metalnim dugmićima ispod svakog ramena, tako da možete da provučete bretele ispod. To će ih držati na mjestu i nećete više morati da brinete da li će se vidjeti ispod majice.

2. Kako da skinete lak bez acetona

Nanesite sloj bezbojnog laka za nokte preko postojećeg, pa ga trljanjem skinite prije nego što se osuši. Stari sloj bi trebalo da se skine zajedno sa novim.

3. Kako da se izborite sa malom naborima na odjeći

Najlakši i najbrži način da se oslobodite nabora na odjeći koji se teško peglaju je ispravljanje peglom za kosu. Ovaj trik će vam posebno dobro doći za ispravljanje tkanine između dugmića na košulji ili na kragni.

4. Kako da popravite dotrajale krajeve pertli

Kada se plastika na krajevima pertli ošteti, cijele patike djeluju neuredno. Zbog toga nanesite bezbojni lak za nokte na problematična mjesta i biće kao nove.

5. Kako da brzo uklonite elektricitet iz odjeće

Dešava se da nam odjeća bude puna statičkog elektriciteta, pa se lijepi za tijelo i prouzrokuje neprijatan osjećaj. Jednostavno ga možete ukloniti trljanjem unutrašnje strane odjeće sa maramicom za uklanjanje elektriciteta.

6. Kako da se riješite neprijatmog mirisa obuće

Da biste pobijedili mirise koji se šire iz vaših cipela, sipajte sodu bikarbonu u papir, pa vežite trakom na vrhu. Tako napravljene paketiće ostavite u obući preko noći i neprijatan miris će nestati.

7. Kako da spriječite cijepanje najlon čarapa

Slučajno ste probušili malu rupicu na najlon čarapama, ali one i dalje mogu da se koriste ako se to ne širi dalje? Uzmite lak za kosu i naprskajte na to mjesto ili ga premažite bezbojnim lakom za kosu.

8. Kako da vam odjeća uvijek lijepo miriše

Stavite aromatične sapune u ormare, na police i u fioke, čak i između odjeće. Primjetićete razliku.

9. Kako da lako zakačite narukvicu

Želite da znate najlakši način za kačenje narukvice na ruku? Jednostavno uzmite parče ljepljive trake i fiksirajte jednu stranu narukvice na vašu ruku, a onda samo zakačite drugi kraj.

10. Kako da nosite brushalter sa haljinom bez leđa

Problem se može jednostavno riješiti ušivanjem brushaltera direktno na haljinu. Isjecite višak i spremni ste za pokret.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: