08/03/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Kako da OČISTITE obuću od ANTILOPA i vratite joj prvobitnu ljepotu (FOTO)

Nijedan par obuće ne izgleda tako skupocjeno i šik kao čizme od antilopa! Čak i obuća koju niste puno platile, ako je od prevrnute od kože izgleda kao kreacija sa modne piste najskupljih dizajnera.

obuca-antilop (1)

Pogotovo dobro izgledaju čizme u svijetlim bojama – bež, krem, oker, žutoj, ali im je mana što su jako osjetljive! Očas posla se isprljaju i izgube ljepotu koju su imale.

Ako imate par obuće od antilopa, sigurno vam je poznata ova muka. Srećom, postoje efikasni načini da je vratite u prvobitno stanje.

Pogledajte uputsvo i saznajte kako da očistite obuću od prevrnute kože!

obuca-antilop (2)

Ono što vam na prvom mjestu treba jeste čista četka. Najbolje je da pronađete onu specijalizovanu za obuću od antilopa, ali ako iste u mogućnosti da je uzmete poslužiće i najobičnija ribaća četka (mislimo na onu mekšu manju)

obuca-antilop (3)

Temeljno iščetkajte površinu obuće, posebno dijelove na kojima ima skorjelog blata i prljavštine. Obratite pažnju da pravite poteze samo u jednom pravcu kako biste izbacili dubinsku prljavštinu umjesto d aje dodatno utrljate u materijal.

Ukoliko je fleka još uvijek tu, poslužite se i gumicom za olovke ili specijalizovanom za čišćenje antilop obuće. Slobodno pristisnite, nećete oštetiti obuću. Proces mehaničkog uklanjanja prljavštine iziskuje vrijeme, ali ga ne možete prekočiti, jer je ključan u proceduri vraćanja obuće u prvobitno stanje.

obuca-antilop (4)

Primjetićete da dosta samog materijala otpada tokom trljanja i to ne treba da vas brine, jer zapravo to i jeste poenta – da uklonite i čestice zaprljanog materijala.

obuca-antilop (5)

Ako je fleka toliko uporna i još uvijek vidljiva uzmite bijelo sirće ili medicinski alkohol, sipajte ga na čistu krpu i istrljajte fleku. Sirće i alkohol za razliku od vode neće ostaviti fleke!

Ostavite da se obuća osuši, pa ponovo upotrebite četku i gumicu.

obuca-antilop (6)

Kada ste konačno uklonili fleku, OBAVEZNO obuću isprskajte specijalizovanim sprejom za zaštitu obuće od antilopa! Možete ga naći u prodavnicama obuće i drogerijama!

I to je to! Vaše čizme ponovo imaju svoj stari sjaj!

obuca-antilop (7)

Izvor: mogujatosama.rs

Vaš komentar na članak: