29/09/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Kad vidite zašto stavlja foliju na prste, potrčaćete da uradite isto (FOTO)

Ako redovno lakirate nokte ili ste pušač, onda vjerovatno na samoj nokatnoj ploči često primjećujete tamnije, žućkaste fleke. Ne skidaju se acetonom i jedini spas je da sačekate da izraste nov, čist nokat. Ili da se okrenete limun-folija metodi.

limun-folija-nokti

Evo kako je prosto:

Žućkaste fleke su nekim djevojkama do te mjere neprivlačne da se stide da pokažu svoju prirobnu boju noktiju. Naravno, u ovome nema ničega za stid – svima se dešava! Ali, ako vam je ipak stalo do toga da vam onaj beli dio nokta bude baš bijel, pratite sljedeće korake.

Potrebno vam je:

- jedan limun

- vata

- aluminijumska folija

Priprema:

Na čiste nokte, sa kojih je odstranjen lak, stavite vatu natopljenu limunovim sokom. Vata treba da bude baš mokra i da prekriva čitav nokat. Zatim svaki prst ponaosob zamotajte u foliju i pustite da sve odstoji oko 15 minuta. Usput, kad već imate foliju pri ruci, možete da obavite i tretman izbjeljivanja zuba.

Nakon skidanja folije i vate, ruke dobro operite i nanesite kremu na ruke. Na same nokte nakon tretmana limunom nanesite neko ulje, bilo da se radi o kupovnom ulju za negu noktiju ili o običnom maslinovom sa dodatkom nekog euteričnog ulja radi mirisa (mi savjetujemo lavandu). Ovo je neophodan korak jer limun može da isuši nokte.

Tretman ponavljajte svaki put nakon što skinete lak i već nakon trećeg puta će nokti biti bijeli kao sa reklame.

Probali smo i znamo da “radi”!

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: