13/06/2016 | Korisni savjeti | Komentari

JEDNOM ZAUVIJEK: Jednostavno, prirodno i jeftino riješite se bradavica

Virusne bradavice javljaju se u više od 60 oblika, no najčešće su bezbojne. Iako se mogu pojaviti bilo gdje na tijelu, najčešće su na mjestima gdje koža dira drugu kožu – na laktovima, kapcima, pazusima.

uklanjanje-bradavica

Osim što su estetski problem, bradavice ponekad mogu početi rasti, bubriti i postati bolni. Iako znaju kako ih izazivaju virusi HPV-a, znanstvenici ne znaju zašto se točno pojavljuju. No zato narodna medicina daje jednostavno rješenje.

Dva važna upozorenja: ovim postupkom nikako ne skidajte bradavicu s kapka ili oko očiju. Također, prvo probajte staviti osac na mali dio kože, kratko, kako biste provjerili eventualnu alergijsku reakciju.

Prije svega, temeljito operite sapunom i mlakom vodom bradavicu i kožu oko nje. Ako je moguće, namačite bradavicu u hladnoj vodi 10-ak min ili prislonite vatu s običnom vodom.

Namočite vatu jabučnim octom, prislonite je na bradavicu i učvrstite flasterom. Držite vatu na tome mjestu preko noći i nakon nekoliko dana bradavica bi trebala otpasti. Ponovite tretman nekoliko puta nakon što bradavica otpadne kako biste spriječili njezin ponovni rast.

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: