01/03/2017 | Korisni savjeti | Komentari

Iskoristite pametno kartone od jaja (FOTO)

Iako je većina ljudi naviklo da karton za jaja koristi samo za čuvanje jaja, a nakon toga on završi u kanti za smeće, postoje načini da se on iskoristiti i u drugu svrhu. Zbog svoje čvrstoće i male težine karton za jaja je idealan za razne stvari.

karton-od-jaja-01

Predstavljamo vam nekoliko savjeta kako da budete ekonomični i kreativno ga iskoristite.

1. Karton kao zvučna izolacija

Ukoliko je zvučna izolacija u vašem domu loša i nervira vas buka koja stiže spolja ili od komšija, postoji rješenje. Napravite izolacione ploče tako što ćete kartonske kutije od jaja zalepiti na stiropor i obložiti zidove. Riječ je o jeftinoj alternativi za profesionalnu zvučnu izolaciju.

zvucna-izolacija

2. Karton kao kutijice za led

U vrelim ljetnjim mjesecima leda nikad dosta, a karton za jaja može vam poslužiti i kao tabla za pravljenje leda. Stiropena od koje se pravi je vodootporna i neće se lijepiti za zidove zamrzivača. Naravno, prije upotrebe dobro ga očistite.

3. Karton kao kutija za sitnice

Umjesto da trošite novac na različite kuticije za odvajanje sitnih stvari kao što je nakit, perlice, dugmad… iskoristite karton od jaja. Osim toga, karton je odličan i za čuvanje i odlaganje sijalica.

karton-od-jaja-03

4. Karton kao rasadnik

Karton od jaja može vam poslužiti i kao rasadnik. U svaku šupljinu naspite zemlju i posadite sjeme biljke koju želite. Ovo je odlično ukoliko želite da se bavite baštovanstvom u zatvorenom prostoru.

karton-od-jaja-02

5. Prilikom selidbe

Karton od jaja možete iskoristiti i pri selidbi kao zaštitu za lomljive stvari. Ukoliko su u pitanju sitnice, možete ih prvo umotati u zaštitnu foliju, pa odložiti u karton.

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: