24/02/2019 | Korisni savjeti | Komentari

Generalka za 30 minuta: Uz ovih 11 trikova vaš dom će zablistati u punom sjaju!

Vjerovatno će vam svaka domaćica reći da koliko god da čisti kuću, ima utisak da je prašine sve više. Ovi trikovi će vam promijeniti život, sigurni smo

ciscenje

I samo brisanje prašine i ribanje kupatila i kuhinje umije da bude veoma zamorno, a zamislite tek generalno spremanje doma?

Ali prije nego što se uhvatite za glavu, pročitajte ove savjete.

- Najprije u svakoj sobi dobro prebrišite prašinu, te usisajte, pa očistite pod u svakoj prostoriji.

- Dok čistite uključite navite alarm da zvoni za 30 minuta ili uključite tajmer. Na taj način ćete sebe ubrzati, s obzirom na to da ćete se takmičiti sami sa sobom.

- Napravite spisak namirnica u telefonu koje su vam potrebne i sredstava za čišćenje kako ne biste došli u nezgodnu situaciju da nešto zaboravite, pa morate dva puta u radnju.

- Na dno kante za đubre stavite stare novine koje će skupiti prosutu tečnost i neprijatni mirisi će nestati.

- Obložite rernu folijom ili stavite foliju ispod rešetke ako imate plinske gorionike. Tako ćete smanjili čišćenje poslije pripreme jela. Ako jelo počne da prska tokom spremanja većina fleka će biti na foliji koju bacite, a rerna će ostati besprijekorno čista.

- Razmutite u vodi deterdžent tabletu za mašinsko pranje sudova i time očistite prozore. Vidjećete kako će se sijati!

- Prije nego što počnete sa čišćenjem kupatila, poprskajte elemente u sredstvima za čišćenje i ostavite da odstoji 10 minuta. Na taj način efekat će biti potpun!

- Stare frotirske čarape iskoristite za brisanje venecijanera: ovlaš skvasite čarapu, navucite je na ruku kako biste se zaštitite od oštrih plastičnih ivica, te polako brišite jednu po jednu lamelu.

- Sve sitne dijelove i pregrade iz frižidera nemojte prati ručno, već u mašini za sudove. Tako ćete brže i efikasnije oprati!

- Tokom pranja određene garderobe smanjite centrifugu na veš mašini jer će se tako kasnije odjeća lakše ispeglati.

- Prijanjajuću foliju držite u kutiji kako biste spriječili da se zauvijek uništi i odmota.

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: