26/10/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Evo šta učiniti da vam stan uvijek divno miriše

Kuvanje je najčešći uzročnik neugodnih mirisa u stanu, a često nismo ni svjesni da se uvukao u kuću. Obično to shvatimo kada izađemo pa se vratimo ili još gore, to primijete naši gosti. Želite se riješiti neugodnih mirisa u kući? Evo što mogu biti brza rješenja i što treba da provjerite.

interijer-naslovna

Mirisni spas u zadnji čas

Znamo kako je zamorno i teško riješiti se mirisa nakon kuvanja pa je svaki savjet dobrodošao. U tavi ili manjem loncu zagrijte vodu dodajte limunov sok i mirisne biljke poput lavande ili metvice. Pustite da proključa neko vrijeme dok se prostorija ne ispuni mirisom. Možete staviti i neke druge biljke koje su vama drage i čiji miris volite.

Ovo je odličan trik prije nego što vam dođu gosti, jer ponekad se i nakon dužeg provjetravanja mirisi još osjećaju, a primijete ih oni koji tek uđu u prostor. Vama će se možda činiti da se provjetrilo, ali probajte izaći iz stana na koju minutu i ponovno ući kako biste bili sigurni.

Odvod u sudoperu

Zbog razne hrane i prljavog suđa, u odvodu sudopera često se stvara neugodan miris. Za početak možete iscijediti malo limunovog soka pa pustiti da djeluje i pustiti vruću vodu da teče kako bi se cijevi isprale. Drugi način je da dodate sirće i malo praška za pecivo. Sirće je prirodno sredstvo za otčepljavanje odvoda. Umjesto skupih proizvoda čiji miris nam čak može i naštetiti, u odvod ulijte emulziju od praška za pecivo i bijelog sirćeta. Kada to odstoji neko vrijeme, dobro isperite vrelom vodom.

Probajte i kombinaciju sirćeta i krupne soli, a postupak je isti.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: