05/03/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Dva nevjerovatno efikasna načina da zaboravite na buđ u kupatilu!

Plijesan, mnogima ne daje mira. Sem toga što izgleda neprimamljivo, ona je i štetna po zdravlje jer izaziva alergiju i pogoršava opšte zdravstveno stanje.

budj

Kupatilo je idealna sredina za pojavu buđi kojoj pogoduje vlaga i toplota. Od pojave plijesni nije izuzet ni onaj, ko besprijekorno održava kupatilo.

Uzrokom pojave plijesni mogu biti nedovoljno izolovani zidovi kuće. Plijesan se može pojaviti čak i u veš mašini, piše uspesnazena.com

Sredstva protiv buđi nisu jeftina, i ne garantuju da ćemo je se lako osloboditi. Stoga, treba obratiti pažnju na pristupačne, jeftinije, ali ne manje efikasne načine borbe.

Efikasan način oslobađanja od buđi u kupatilu:

Jedno od takvih je varikina (ili bilo koji drugi izbjeljivač na bazi hlora). Jedini minus ovog sredstva – jak, neprijatan miris, te je zato dobro koristiti masku.

Naspite sredstvo u raspršivač i poprskajte buđava mjesta. Ostavite nekoliko sati da djeluje, zatim isperite toplom vodom.

Fugne između pločica će postati ponovo bijele, a plijesan će nestati zauvijek. Radeći ovu proceduru, obezbjedite prostor od djece i kućnih ljubimaca. Nakon toga, provjetrite stan.

Ako ipak niste spremni da trpite miris hlora, postoji još jedan provjereni način.

Biće vam potrebne tablete Nistatina (antibiotik koji kao lijek deluje fungistatički i fungicidno na veliki broj gljivica), koje se prodaju u apoteci.

tablete

Rastvorite 2 tablete u pola čaše tople vode i istrljajte ovim rastvorom šavove između pločica, i druga mjesta na kojima se stvorila buđ. Ne ispirajte. Od buđi uskoro neće ostati ni traga. Ponoviti proceduru poslije nedelju dana.

Izvor: uspesnazena.com

Vaš komentar na članak: