30/07/2016 | Korisni savjeti | Komentari

Ako upotrijebite ovo, u stanu više nećete vidjeti pauka!

Susret sa paukom može da bude i te kako neprijatan, pa ni nimalo bezazlen. Kada vas on ujede, može da dođe do ozbiljne alergijske reakcije. Srećom, postoje prirodni načini da pauka otjerate iz svog doma.

pauk-kuca

1) Sirće

Zbog jakog mirisa sirće tjera muve, komarce i paukove. Iskoristite tu njegovu moć protiv neželjenih posetilaca. Pomješajte vodu i sirće u odnosu 2:1, smjesu zatim sipajte u bocu sa rasprašivačem i tom tečnošću poprskajte dijelove oko prozora i vrata, zapravo poprskajte njome svako mjesto u kući ili stanu koje pauk voli.

2) Pepermint eterično ulje

U čemu je tajna ovog ulja? Pauk ne podnosi miris peperminta. Neće podnositi ni sprej koji se priprema u dva koraka: u sprej bocu sipajte deterdžent za pranje sudova i nekoliko kapi ovog eteričnog ulja, a zatim dobro protresite bocu. Sprejem poprskajte problematične prostorije.

3) Ulje limuna

Isto dejstvo kao pepermint ulje ima ulje od limuna. Sprej sa limunom priprema se i koristi na isti način.

4) Bosiljak

Treće na spisku korisnih ulja jeste ulje od bosiljka. Efikasno tjera male štetočine, a može da se koristi i za ublažavanje njihovih ujeda i uboda, odnosno za spriječavanje infekcija koje mogu da se jave nakon njih.

5) Svijeće sa cimetom

Peta efikasna metoda su svijeće sa cimetom, vama neće smetati, pauku sigurno hoće.

I naravno, pauka uspješno tjera čistoća, zato ne zaboravite da održavate higijenu svog životnog prostora.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: