17/11/2013 | Korisni savjeti | Komentari

9 SAVJETA: Kako urediti moderan prostor sa stilom

Ne morate potrošiti hrpu novca da dobijete lijepo uređen dom. Potrebno je da pazite na nekoliko ključnih faktora.

Obojite dio zida

moderan-prostor-sa-stilom-1Luksuzni domovi su često uređeni u neutralnom stilu. To su čiste, elegantne linije i umirujuća atmosfera. Međutim, dodavanjem boje na jednom dijelu zida dobijate sjajan učinak. Korisite male količine boje kako bi postigli najbolje rezultate.

Neka bude svjetlo

moderan-prostor-sa-stilom-2Nema stila u mračnim, dosadnim domovima. Mračne prostorije su manje gostoljubive. Unesite svjetlost u vaš dom pomoću velikih prozora i zidova u svijetlim bojama.

moderan-prostor-sa-stilom-3Također, koristite rasvjetna tijela koja se fokusiraju na dijelove prostora kojima nedostaje svjetlost.

Dodajte jedinstvenu značajku

moderan-prostor-sa-stilom-4Budite kreativni s namještajem kako bi dodali stil u vaš dom. Svaka soba bi trebala imati jedan dio namještaja ili dekor koji će privlačiti pažnju.

Tekstura je važna

moderan-prostor-sa-stilom-5Teksture u tkaninama i presvlakama podižu raspoloženje u sobi i mogu napraviti veliku razliku u uređenju. Sobe dizajnirane s hladnim bojama, kao što su siva, imaju veliku korist od toplih tekstura, kao što su mekane posteljine.

Balansirajte stilove

moderan-prostor-sa-stilom-6Osigurajte ravnotežu između različitih stilova u sobi. Na primjer, miješajte namještaj u industrijskom stilu ili sivu boju sa drvom.

Unesite sjaj

moderan-prostor-sa-stilom-7Želite površine koje izgledaju sjajno i prekrasno jer je to simbol stila? To se može postići materijalima kao što su čelik ili krom (prvenstveno u kuhinjama), zatim mozaikom od stakla i delikatnim svjetiljkama. Naravno sve mora biti polirano, što je temelj za svaki sjaj.

Dizajnirajte pametno

moderan-prostor-sa-stilom-8Važan element stila je praktičnost. Svoj dom dizajnirajte da bude praktičan i udoban. Osigurajte dovoljno mjesta za sjedenje u prostorijama koje se mnogo koriste, kao što su dnevni boravak i kuhinja. Pospremite nepotrebne stvari kako bi dobili više prostora.

Organizacija

moderan-prostor-sa-stilom-9Vaše organizacijske vještine mogu napraviti veliku razliku u uređenju doma. Pospremite nepotrebne stvari i iskoristite sav prostor za skladištenje. Neka sve bude na svom mjestu!

Ne mora biti savršen

moderan-prostor-sa-stilom-10Možda mislite da vaš dom mora biti osmišljen do savršenstva kako bi bio moderan i imao stila, ali to nije slučaj. Ponekad slučajnim i spontanim dizajnom možete dati posebnu notu uređenju. Dajte svom životnom prostoru dozu osobnosti!

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: