16/10/2016 | Korisni savjeti | Komentari

5 trikova za čišćenje cipela od prevrnute kože

Cipele od prevrnute kože pravi su hit! Ali je i pravi hit njihovo čišćenje! Zahtijevaju posebnu njegu i održavanje…

cipele-brusena-koza

Gumica na olovci

Ovaj trik idealan je za fleke od stepenica, papučice automobila ili slično. Gumicom nježno istrljajte fleku pa rukom odstranite mrvice koje je gumica ostavila na koži.

Turpija za nokte

Ovaj trik odnosi se na skorene fleke od blata koje “pokupite” na cipeli. Pustite da se blato potpuno osuši pa potom turpijom za nokte nježno protrljajte fleku sve dok se blato ne pretvori u prah i otpadne.

Voda

Kapljice vode na brušenoj koži mogu da ostave tamne fleke. Ovaj problem možete da riješite vrlo lako. Pokvasite krpicu u mlaku vodu te prebrišite cijele cipele. Boja cipele će privremeno potamnjeti, ali kada se koža osuši vratiće se na normalnu nijansu, a fleka će nestati.

Četkica za zube

Brušena koža nakon učestalog nošenja može da izgleda iznošeno i “istrošeno”. Starom četkicom za zube nježno iščetkajte cijele cipele i to u suprotnom smjeru od samih “dlačica”.

Alkoholno sirće

Za tamne mrlje na brušenoj koži upotrebite ovaj trik. Prije nego što krenete s čišćenjem, na skrivenom mjestu pored đona kapnite malo sirćeta i čekajte da se osuši. Ako kapljica nije ostavila fleku nastavite s postupkom.

Umočite vrh pamučne krpice u sirće pa njom tapkajte po uprljanom mjestu dok se ne natopi, ostavite da kratko odstoji pa prebrišite mjesto suvom stranom krpice.

Izvor: prva.rs

Vaš komentar na članak: