ZAVIRITE U VILU TURSKOG PREDSJEDNIKA: Erdoganova bijela palata (FOTO)

Već smo pisali o vilama brojnih poznatih i uticajnih ljudi, koje svakako privlače dosta pažnje, ali sve one nisu ni blizu ekstravagancije koju nudi vila predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana…

luksuz-vila-arhitektura-erdogan-99

Predsednik Erdogan je u centru pažnje ovih dana zbog brojnih događaja koji su uzdrmali Tursku. Njegovo bogatstvo se procenjuje na ko 183 miliona dolara, a neki mediji tvrde da on poseduje tri glomazne i grandiozne palate na teritoriji Turske.

Poslednja u njegovoj kolekciji je bogato dekorisana Bela Palata u predgrađu glavnog grada Ankare, a njena izgradnja je koštala oko 660 miliona dolara, duplo više od originalnih procena.

Ova palata dekorisana je svilenim tapetama, pri čemu jedna rolna košta oko 2.600 dolara, dok su tepisi koštali više od devet miliona dolara.

Kako turski mediji i kritičari kažu, predsednička vila je toliko ekstravagantna, da bi postidela i iračkog diktatora, Sadama Huseina, koji je između ostalog bio poznat po svojoj ljubavi prema zlatu i dragom kamenju.

luksuz-vila-arhitektura-erdogan (9)

Inače, supruga predsednika Erdogana voli da organizuje zabave i društvena okupljanja u svojoj vrhunskoj vili, za čiju izgradnju se nije štedelo. Ona je inače kolekcionarka, pa je tokom zvanične posete Varšavi, potrošila preko 50.000 dolara na antikvitete. Strast kojom ona voli da se hvali su antikviteti, a pored toga, prva dama Turske je iskreni i okoreli ljubitelj visoke mode.

U svoju odbranu, predsednik Erdogan je o svojoj vili rekao da je ona bila vredna utrošenog novca, kako bi Tursku postavila na globalnu mapu. U drugim zemljama, u te svrhe se grade umetničke galerije, interesantni paviljoni i znamenitosti, ali dobro, Turska funkcioniše drugačije.

Izvor: luxlife.rs

Vaš komentar na članak: