Za šta vam sve može poslužiti pasta za zube

Pasta za zube može nam pomoći u svakodnevnom čišćenju i vrlo dobro zamijeniti klasična sredstva za čišćenje kada nam ponestanu.

Patike
Gumene dijelove patika koji su zaprljani lako možete da očistite pastom i starom četkicom za zube. Nakon čišćenja prljavštinu i pastu odstranite krpicom i malo isperite.

Zamagljena ogledala
Da li vas nerviraju zamagljena ogledala poslije tuširanja, pasta za zube je rješenje za vaše probleme. Prije tuširanja na krpicu stavite pastu za zube i dobro ispolirajte ogledalo. Nakon tuširanja neće biti zamagljeno parom.

Slavine u kuhinji i kupatilu
Oprali ste ih, a već su prljave od kapljica vode i kamenac se brzo primio na slavine u kuhinji i kupatilu. Ako nemate pri ruci sredstvo za čišćenje slavina, može vam poslužiti pasta za zube. Stavite je na suvu krpu i ispolirajte slavine.

Išarani zidovi
Djeca se često zanesu i istražuju, pa boje i pastele završe na zidovima stana. I tu može da vam pomogne pasta za zube. Nanesite je na četkicu ili neki grublji materijal i izribajte boju laganim kružnim pokretima. Nakon što ste završili očistite zid do kraja mokrom krpicom od boje i ostataka paste.

Sanitarije
Ako se baš dogodi da vam je ponestalo sredstava za čišćenje sanitarija poput umivaonika, u pomoć može da vam priskoči pasta za zube. Njome operite sve površine za koje vam treba i zatim isperite.

OSIM što služi za redovnu higijenu usta i zuba i kao pomoćno sredstvo za čišćenje, pokazalo se da je pasta za zube izuzetno djelotvorna za uklanjanje bubuljica. Princip djelovanja zasniva se na primjeni paste čim se bubuljica pojavi. Prilikom nanošenja može da se osjeti blago peckanje ukoliko je pasta za zube jaka. Kada se nanese na bubuljicu, čeka se 60 minuta da se osuši, a zatim se mjesto ispere mlakom vodom i prosuši, potom se stavi hidratantna, potpuno nemasna krema za lice. Ponekad, postupak treba ponoviti nekoliko puta da bi se postigao željeni efekat.

Groznica sa usana biće kao rukom odnesena, ukoliko se na nju stavi sloj paste za zube. Bitno je da pasta bude što duže na groznici, po mogućnosti jedan dan.

Posjekotine od žileta takođe se efikasno mogu zaustaviti upotrebom paste za zube. Dovoljno je malo paste da zaustavi krvarenje. Pasta će rashladiti posječeno mesto, zatvoriti ranu i sprječiti dalje krvarenje.

Izvor: zenasamja.me

Vaš komentar na članak: