Preskočite kemijska sredstva: tuš kabinu očistite ekoproizvodima iz ostave

Za čišćenje tuš-kabine treba vam bijeli ocat, soda bikarbona, malo limuna i industrijski alkohol

Postoji puno načina da se riješite raznih nečistoća u kupaonici, a da pritom ne posegnete za ikakvim kemijskim sredstvom. Sve vam se to nalazi nadohvat ruke, uglavnom u kuhinji, odnosno ostavi.

Kamenac je prvi zakleti neprijatelj tuš-kabine, a pravi pomagač u borbi s kamencem bit će emulzija bijelog octa, sode bikarbone i limuna. Nanesite emulziju na kamenac i pustite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga izribajte kamenac grubljom spužvom i isperite.

Staklenu ili plastičnu oblogu tuš-kabine može se očistiti bijelom octom i toplom vodom. Pomiješajte ih, stavite u bocu s prskalicom, poprskajte oblogu tuš-kabine i prebrišite spužvom.Temeljito isperite i obrišite suhom spužvicom ili krpom da se ne stvore mrlje od vode.

Glavu tuša potopite u vruću vodu s octom i ostavite sat vremena. Nakon toga isperite. Ako neke rupice ostanu zatvorene, kamenac očistite iglom ili čačkalicom.

Plastični dijelovi tuša često se zaprljaju od sapuna. Te naslage sapuna lako se uklanjaju losionom denaturiranog (industrijskog) alkohola, bijelog octa i tople vode.

Izvor: domivrt.vecernji.hr

Vaš komentar na članak: