Prekrasna kuća za uživanje u obliku piramide (FOTO)

Na oko sat i po vremena vožnje od Rejkjavika, smještena je neobična kuća za odmor piramidalnog oblika. Jedinstveno ekološko utočište je dizajnirano tako da odslikava brdovit teren Islanda i utopi se u okolnu nisku vegetaciju.

Prekrasna kuća za uživanje u obliku piramide 665

Kuća se zagrijeva upotrebom geotermalnih voda – u podovima su ugrađene cijevi koje obezbeđuju da temperatura u domu bude prijatna tokom cijele godine. Strujom se snadbjeva iz obližnje geotermalne stanice, topla voda dolazi iz prirodnog izvora tople vode, a hladna je izvorska voda iz bunara.

Prekrasna kuća za uživanje u obliku piramide (1)

Kuća je simetričnog oblika i sastoji se iz dva volumena u obliku piramide koja povezuje prizemni ulazni hodnik. Svijetlo drvo i bijeli zidovi dominiraju enterijerom i čine ga prijatnim i prostanim.

Prekrasna kuća za uživanje u obliku piramide (9)

U jednom dijelu kuće smešten je dnevni boravak otvorenog plana sa kuhinjom i trpezarijom. Trouglasti prozori obezbjeđuju obilje prirodnog svjetla i pružaju interesantan izgled prostoriji.

Prekrasna kuća za uživanje u obliku piramide (15)

Drugi dio kuće predstavlja zonu za spavanje, sa tri male spavaće sobe smještene u prizemlju. Međutim, ono što ostavlja bez daha je prostorija iznad soba. Smještena u staklenom vrhu piramide, iz nje se pruža zadivljujuć panoramski pogled na okolnu prirodu i polarnu svjetlost.

Prekrasna kuća za uživanje u obliku piramide (16)

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: