Mala kuća od 8 kvadrata

Ova mala kuća izgrađena u Finskoj, nudi sjajne mogućnosti za uživanje tokom leta…

Robin Falck izgradio je malu kuću, u savremenom stilu, koja je usko povezana sa prirodom. Funkcionalnog i udobnog enterijera, kuća je obogaćena prirodnim marterijalima i u potpunosti je izrađena od drveta. Zanimljiva kuća ima sjajan eksterijer koji joj dodaje karakter, obzirom na njenu unutrašnjost koja se prostire na samo 8,92 kvadratnih metara stambenog prostora.

Kuća je dizajnirana sa velikm prozorom koji ulepšava enterijer i stvara osvetljen životni prostor u prizemlju i malom potkrovlju sa spavaćom sobom. Osnovni materijal za izgradnju kuće je drvo koje čine životni prostor udobnim i toplim. Kuća je dizajnirana sa veoma ograničenim budžetom, od 10.000 dolara. Kreativne i moderne ideje, u kombinaciji sa jednstavnošću i raznovrsnim drvetom, proizvele su ovu šarmantnu malu kuću u savremenom stilu.

Mala kuća ima dva nivoa koja poseduju jedan veliki prozor od drveta. Dnevna soba ima drvene zidove i pod, koji je takođe izrađen od lepog drveta. Jednostavan enterijer obogaćen je belim nameštajem koje dodaje svetlost sobi i čini je vizuelno većom. Prijatna soba sa velikim prozorom pruža divan pogled na prirodu koja oktužuje dom. Na drugom nivou, nalazi se potkrovlje koje ima funkciju spavaće sobe sa prostorom za skladištenje.

Objekat se nalazi u prelepoj šumi pored jezera. Divan pogled na vodena prostranstva pružaju se iz dnevne sobe i otvorene terase ovog doma. Široki prozor omogućava priliv sunčeve svetlosti koja prodire u unutrašnjost doma i stvara svetle prostore, savršene za opuštanje sa prirodom.

Velika terasa dodatno pruža osećaj opuštenosti tokom leta. Savršena za uživanje, rad ili san pod zvezdama, otvorena terasa sa mekim ležaljkama poziva vas da uronite u mir i spokoj koji okružuje ovaj mali dom.

Izvor: mojenterijer.rs

Vaš komentar na članak: